Geschreven door Iren Nooren op Friday 29 October 2010

Cpost oktober 2010: Sint Annabaai en Alcolado Glacial

Cpost magazine curacao okt 2010

Online magazine Cpost is vernieuwd

De oktober 2010 editie van Cpost toont zich aan haar lezers met een gloednieuw gezicht.
Er is hard gewerkt aan de stuctuur van het magazine om de lezer nog meer mogelijkheden te bieden. Met name waar het gaat om de interactie tussen de makers van Cpost en de doelgroep.
De nieuwe opzet van magazine Cpost maakt gebruik van open source-software WordPress gecombineerd met het Atahualpa-theme.

Vanaf nu is het mogelijk om direct te reageren op een aantal artikelen. Er is een zoekfunctie ingebouwd om het lezers gemakkelijker te maken gericht te zoeken naar informatie. En het magazine is geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor Cpost nog steviger op de kaart staat.

Daarnaast is er in deze editie een lezersenquete geplaatst om enerzijds het lezersprofiel beter vast te stellen en anderzijds te ontdekken wat de interesses zijn van de lezers. Zodat Cpost haar doelgroep –de Curacaoliefhebber- nog beter kan bedienen.

Inhoud Cpost editie oktober 2010
Deze editie toont o.a. het Curacaogevoel van Caroline Castendijk, een impressie van de Sint Annabaai met een schitterende fotoserie van Bea Moedt en een reportage over Alcolado Glacial, de felgroene verkoeling in een flesje dat elke Curacaoënaar kent. En de vele vaste bijdragen van het Cpost-team.

Achtergrondinformatie Cpost
Cpost | Curacao op haar best wordt sinds vier jaar eens in de twee maanden samengesteld door een enthousiast team van Curacaose professionals. Het is een online magazine met verrassende foto’s, kleurrijke verhalen, positieve informatie en interessante weetjes over Curacao voor alle Nederlandslezende Curacaoliefhebbers, wonend op Curacao, in Europa of in de USA. Verblijvend op Curacao, in Nederland of ergens anders op de wereld. Het is geheel gratis zonder betaalde advertenties of sponsors. Iedereen die bijdraagt aan Cpost, werkt belangeloos mee.  Abonnee worden van Cpost is gratis en kan door het formulier in Cpost in te vullen. De abonnee ontvangt dan automatisch bericht als er een nieuwe editie online is geplaatst.

Het doel van Cpost is
• een bijdrage leveren aan een positieve beeldvorming van Curacao en het Papiamentu;
• een brug vormen tussen Curacaoliefhebbers in Nederland, op Curacao en elders in de wereld;
• informatie geven over het leven op Curacao en over Papiamentu;
• het internationale karakter en de verwevenheid tussen culturen op Curacao belichten;
• lees- en kijkmomenten bieden die Curacaoliefhebbers elders weer even ‘thuis’ brengen en Curacaoliefhebbers die al thuis zijn een extra -nieuwe- beleving van het eiland geven.

Historie van Cpost
In oktober 2006 begon Cpost als brief van Webwinkel books.an die verstuurd werd naar haar klanten. In deze brief vertelde books.an over haar nieuwe producten, ging Elodie op zoek naar het Curacaogevoel en schreef Memento Vivi over haar motto. Tijdens de derde editie van Cpost werd de opzet compleet aangepast. Van een brief groeide het naar een online magazine, waar de nadruk vooral op Curacao en de foto’s kwam te liggen. Anno 2010 hoopt Cpost bij elke uitgave te verbeteren.

Online magazine Cpost maakt optimaal gebruik van social media. Het is te vinden op Facebook, Twitter en Hyves om haar lezers te bereiken.

Achtergrondinformatie initiatiefnemers en makers

Online magazine Cpost is een initiatief van Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau i.s.m. auteur Elodie Heloise. Zij worden bijgestaan door een team van Curacaoliefhebbers die op een vrijwillige en belangeloze basis teksten en foto’s aanleveren. Dit team bestaat onder andere uit Susanne van Sambeeck, Roy Evers, Charlotte Doornhein, Pien Ackermans, Bea Moedt, Samantha de Vries, Theo Reichgelt en Maria Muller.
Daarnaast zijn er nog een aantal actieve lezers die regelmatig tips mailen.

Irèn Nooren kwam in 1990 samen met haar Curacaose partner – die toen in Nederland studeerde – voor de eerste keer op Curacao. Hoewel er vanaf dat moment plannen waren, duurde het tot 2002 voor zij met haar man en drie kinderen naar Curacao emigreerde. Een paar maanden na de verhuizing richtte zij Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau op. Curacao is voor Irèn het eiland met een grote variëteit aan landschappen, mensen, religies en activiteiten. Die diversiteit van Curacao is wat haar aantrekt. Zelf is ze graag veelzijdig bezig; ontwerpen voor print en internet, fotograferen, schrijven, illustreren en uitgeven van grafische producten zijn haar favoriete activiteiten. Eind juli 2006 startte zij met Webwinkel books.an om haar Curacao producten – kalenders van Curacao en het cadeauboekje ‘Herinneringen aan Curacao’ – te verkopen in Nederland. Om meer bekendheid te geven aan de webwinkel begon ze in oktober 2006, in samenwerking met Elodie Heloise, Cpost.

Elodie Heloise is creatief schrijfster. Ze woont en werkt op Curacao, het eiland waar ze opgroeide en definitief naar terugkeerde in 2003. In haar eerste boekje ‘Herinneringen aan Curacao’ heeft ze haar liefde voor het eiland opgeschreven. Elodie  maakt portretten van ‘gewone’ Curacaoënaars voor het Antilliaans Dagblad, schrijft voor online magazine Cpost en werkt momenteel aan een roman.

.

Lees meer edities van online magazine Cpost

Leave a Reply