Geschreven door Iren Nooren op Thursday 20 October 2011

Cpost september 2011 betekent vijf jaar magazine Curacao

magazine curacao 2011
Voorzijde van Cpost magazine september 2012

Vijf jaar Cpost
Op 7 oktober 2011 was het vijf jaar geleden dat de eerste editie van Cpost online kwam; een simpele brief aan de klanten van Webwinkel Curacao [books.an] om hen te laten genieten van het Curacaogevoel. Langzamerhand ontgroeide Cpost zijn nieuwsbrief-en-onderdeel van-books.an-status en werd het een kleurrijk online magazine, waarin o.a. de producten van books.an werden gepromoot.

Webwinkel books.an gaat sluiten
Een paar maanden geleden moest er een beslissing genomen worden en die was alles behalve makkelijk; Webwinkel books.an gaat sluiten. Er liggen diverse redenen ten grondslag aan de beslissing. De vraag naar producten van Curacao en boeken in Papiamentu is te klein en de kosten voor de betalingssystemen zijn te hoog, waardoor het niet meer rendabel is om de webwinkel nog voort te zetten.

Online magazine Cpost is voor Elodie en mij (en de andere Cpost-teamleden) altijd een activiteit geweest die we naast ons werk deden. De laatste twee jaar slokt het werk steeds meer onze tijd op, waardoor we genoodzaakt zijn om de frequentie van Cpost van één keer in de twee maanden te verlagen naar één keer in de drie maanden.

Het plezier om Cpost te maken
Ondanks dat hebben we nog steeds veel plezier in het maken van de artikelen voor Cpost. Dit keer leerde Sam ons pika maken op gevoel, nam Timo ons mee de kabrietenberg op en toonde Len de grandeur van Landhuis Jan Thiel.

Bekijk Curacao in magazine Cpost editie september 2011.

 

Lees meer edities van online magazine Cpost

Leave a Reply