Geschreven door Iren Nooren op Saturday 15 December 2012

Hoe val je op tussen al die advertenties?

opvallende advertentie

Liggende eindejaars advertentie van Penha Brand Boutique

Aan het eind van het jaar staan de kranten op Curaçao propvol met advertenties. Hoe zorg je ervoor dat jouw advertentie eruit springt?

Tip 1 // Weinig tekst en simpel beeld
Minimalisme is het geheim. Communiceer slechts één boodschap en één beeld en laat je logo opvallen.
Maak je een call-to-action advertentie? Zorg dat het voor de lezer direct duidelijk is welke actie hij moet nemen. Wil je dat hij gaat bellen, zet het telefoonnummer groot en in een makkelijk leesbaar lettertype en -grootte; geen uitgespaarde tekst over een foto of een gekleurd vlak. Zorg dat het telefoonnummer 24 uur bereikbaar is.

Tip 2 // Zorg voor een afwijkend formaat of kleur
Door een advertentie te maken die afwijkt van de standaardadvertenties is de kans groter dat hij zich onderscheidt van het advertentiegeweld. Aan het eind van het jaar zijn er veel rode en groene advertenties. Rond Kies voor een andere kleur.

Tip 3 // Plaats je advertentie op op de rechterpagina
In de Curaçaose kranten zijn de linkerpagina’s vaak advertentiepagina’s. De meeste berichten staan op de rechterpagina’s. Er is een reden waarom dat is… De rechterpagina’s worden beter bekeken. Adverteren op de linkerpagina is goedkoper, maar vergeet niet dat je adverteert met een reden. Kies dus voor de rechterpagina, het liefst zoveel mogelijk voorin de krant. Het is duurder maar de kans dat je opvalt, is groter. Gezien worden is je doel, toch?

 

Meer opdrachten gedaan voor Penha Brand Boutique

Leave a Reply