Geschreven door Iren Nooren op Tuesday 14 September 2010

Herdenkingsdienst voor Mervyn Malan

mervyn malan krokodillen voeren

Mervyn Malan tijdens het voeren van krokodillen op The Curacao Ostrich Farm

Sommige personen maken een indruk die blijvend is. Mervyn Malan was voor mij zo’n persoon. Zijn no-nonsens kracht en zijn enorme ondernemingszin zullen voor mij altijd een voorbeeld en inspiratiebron blijven.

Zijn ‘weggaan’ – op vrijdag 10 september overleed Malan tijdens een auto-ongeluk in Zuid Afrika – geeft veel verdriet maar ook dankbaarheid dat ik voor hem heb mogen werken.

Op donderdagochtend 16 september 2010 zal er van 10:00-11:00 uur op The Curacao Ostrich Farm een herdenkingsdienst voor Mervyn Malan gehouden worden.

3 comments to Herdenkingsdienst voor Mervyn Malan

 • J. de Groot

  Ik heb met Mervyn samen gewerkt op het jongerenhuis Harreveld en heb daar speciale herinneringen aan. Hij was toen met een andere collega samen begonnen met het houden van struisvogels en op het moment dat ik belanstellend kwam kijken werden de beesten net ingeent door een dierenarts die op veilige afstand stond te kijken hoe Mervyn de beesten een voor een een sok over de kop trok zonder ook maar een greintje angst. Een peace of cake zei hij dan.

 • Caroline Paauw

  Zo’n tien jaar geleden kwam ik op Curacao terecht en mijn eerste baan was op de Curacao Ostrich farm. Toen ik tijdens het werk een verkeerde afslag nam naar het voorraadhok en ik het bord passeerde waarop in grote letters geschreven stond: “Trespassers behind this point will be shot”, dacht ik waar ben ik in hemelsnaam terecht gekomen.

  Ik ben er met veel plezier een jaar gebleven en nadat ik een nieuwe baan had en jaren later zelfs het eiland verliet, ben ik er altijd blijven komen. Mervyn Malan heeft op mijeen onuitwisbare indruk gemaakt. Door zijn passie, gedrevenheid en zijn enorme kennis. Door die prachtige Zuid-Afrikaanse tongval en door zijn humor. Met veel plezier denk ik terug aan al die keren dat hij mij op de kast probeerde te jagen en waarin hij altijd slaagde. Vol trots denk ik aan zijn prachtige dochters die mij zo dierbaar zijn, op wie hij zo verschrikkelijk trots was en die hem zo zullen missen. Ook ik zal hem missen. Een uniek persoon is onnodig en veel te vroeg weggenomen. Rust zacht, Malan.

 • carol l kubera

  i am truly saddened by this terrible news. my sincere thoughts and prayers are w/ malan, maria, mandy and claire.

  even thou i did not see the family often..when we did come to curacao or aruba, they would always be the 1st on my list, i looked forward to going to the farm..it always felt somewhere distant/magical..there was always great conversation, food and drink.

  i couldn’t wait till malan relaxed a little…he always had great stories… i looked forward to seeing and hearing what maria and the girls were up 2. the girls, always running around, playing w/ the horses, driving the lury and seeing what new animals were in-house or, i should say, definately out-of-house!

  i know i will see maria, mandy and claire and i do look foward to that day, even thou it will be a sad/happy occassion…

  in my own mind……..malan was my steven irwin, crocodile dunn-dee man……….he would probably hate that i said that..sorry malan……..jose and i will truly miss you…rest in peace our dear friend…you will be truly missed and never forgotten………..much luv 2 u and ur family……..xoxox carol and jose…….nyc

Leave a Reply