Geschreven door Jennifer Jacobs op Friday 18 February 2011

Inmiddels zitten mijn eerste dagen Curacao erop!

Jennifer Jacobs op Curacao

Jennifer Jacobs tijdens het fotograferen voor de Curacao Calendar 2012

Twee weken geleden was ik in het koude Nederland en nu zit ik achter mijn bureau in het kantoor van Memento Vivi. De deur staat open en de ventilator zorgt voor een heerlijk koel briesje in mijn gezicht.

Vier maanden geleden wist ik niet dat ik bijna aan de andere kant van de wereld terecht zou komen. Nadat ik vorig jaar als grafisch ontwerper afstudeerde aan de Sint Joost – de kunstacademie in Breda – ging ik op zoek naar een baan. Bij verschillende bedrijven solliciteerde ik. Het antwoord kwam altijd op hetzelfde neer: mijn portfolio zag er goed uit, maar ‘ze’ wilden liever iemand met een paar jaar werkervaring. Ik werd er een beetje wanhopig van. Moest ik dan een baan nemen waar ik het niet naar mijn zin zou hebben? Was er nergens een bureau waar ik de kans kreeg om me te ontwikkelen op een leuke manier?

Op een avond zat ik op internet en kwam ik het verhaal tegen van Samantha die vertelde over haar werk bij Memento Vivi op Curacao. Ze was zo enthousiast, dat ik meer wilde weten over dit bureau. Ik werd blij van hetgeen ik las en zag. Veel projecten van Memento Vivi zijn tot stand gekomen door de liefde voor Curacao. Deze passie is terug te vinden in de ontwerpen en de genomen initiatieven. Er worden ook verschillende middelen ingezet om tot goede ontwerpen te komen. Kortom, hier wilde ik graag werkervaring op doen!

Nadat ik meer informatie over Curacao had opgezocht en foto’s had gezien, wilde ik absoluut daar naartoe. Waarom had ik niet eerder buiten de Nederlandse grens gezocht?! Het is zo’n mooi eiland!

Na diverse mailtjes over en weer en veel geregel was het zo ver. Ik mocht een half jaar werken als grafisch ontwerper bij Memento Vivi op Curacao! Vanaf dat moment ging het erg snel.

In de eerste weken heb ik al veel gezien van Curacao. Ik wil in de komende maanden meer te weten komen over Curacao. De cultuur is anders. Het is interessant en leerzaam om de verschillen te zien met Nederland.

Tot nu toe heb ik geen enkel moment spijt gehad. Het werk is nog leuker dan ik had verwacht. En, al ben ik afgestudeerd, ik leer nog veel bij.

Als ik over zes maanden weer naar Nederland ga, hoop ik terug te kijken op een periode waarin ik nieuwe (werk)ervaringen, ontwerpkennis, lessen en indrukken heb op gedaan! Ik verwacht vooral veel over mezelf te leren, want het is best wel wat om alleen naar Curacao te komen!

.

Lees meer berichten over Jennifer Jacobs

4 comments to Inmiddels zitten mijn eerste dagen Curacao erop!

 • Nicole

  Wat leuk om te lezen! Ik ben Nicole en heb net als Samantha stage als gelopen bij Memento Vivi. Ik kan niet anders zeggen dat ik een geweldige tijd heb gehad bij Memento Vivi en dat ik veel geleerd heb. Elke dag gebruik ik nog de ervaringen en dingen die ik daar geleerd heb. Heel veel succes en plezier!

  Gr Nicole

 • Jennifer

  Hoi Nicole!

  Leuk om te lezen dat je hier een fijne tijd hebt gehad en veel geleerd hebt. Tot nu toe heb ik het ook erg naar mijn zin hier! Ik hoop dat ik, net als jij, er veel profijt van ga hebben als ik terug ben in Nederland.

  Gr Jennifer

 • Samantha

  Hoi Jennifer!

  Wat goed om te lezen dat je het naar je zin hebt!
  De tijd zal nu heel snel gaan, eigenlijk altijd wel als je het maar naar je zin hebt he!

  Hopelijk heb je wat aan de tips en info die ik je hebt gegeven en geniet er vooral van!
  Want jij hebt echt het leukste baantje op Curaçao!

  Groetjes,

  Samantha

 • Jennifer

  He Samantha!

  De tijd gaat inderdaad heel snel. Ik kan niet geloven dat er nu al een maand voorbij is!

  Ik heb heel veel aan de tips en info die je mij gegeven hebt. Ik ben echt blij dat ik je nog even heb gesproken voordat ik hier heen ging. Bedankt!!

  Gr Jennifer

Leave a Reply