Geschreven door Jennifer Jacobs op Monday 19 September 2011

Hoe kun je Curacao al wandelend het beste verkennen?

curacao wandelen landkaartje

Hoe kun je Curacao het beste verkennen om zo optimaal van de veelzijdigheid van het eiland te genieten? Uiteraard denk je eerst aan de auto. Want dat is het vervoersmiddel waar de meesten onder ons voor kiezen. We rijden het eiland rond en bekijken het landschap vanuit het raampje met soms een tussenstop bij een strand. Maar is dit de manier?

Ik denk dus van niet.

Om de kalender van 2012 samen te stellen heb ik verschillende wandeltochten gemaakt over Curacao; hierdoor heb ik verschillende indrukken opgedaan.  Mijn ervaring is dat het veel interessanter is om te wandelen, dan het eiland vanuit mijn auto te bezichtigen. Oké, met de auto kan ik in één dag van Jan Thiel naar Westpunt rijden. Maar heb ik het eiland dan echt gezien? Het is echt een fabel dat er op Curacao weinig te bezichtigen valt en het mogelijk is om alle activiteiten (met dolfijnen zwemmen, Christoffelberg beklimmen, het strand bezoeken…) gedaan te hebben in een dag.

Kom die auto uit! Wijk af van het geijkte pad en ervaar Curacao in zijn totaliteit. Zo kom je onverwachtse dingen tegen. Het eiland kent naast de welbekende stranden (je weet wel Mambo Beach, Kenepa Grandi, Blauwbaai, Jan Thiel…) verschillende soorten landschappen die ook zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Ben je nieuwsgierig om Curacao echt te leren kennen? Like Memento Vivi op Facebook en lees over de mooiste routes, maar ook over de praktische zaken, zoals wat je nodig hebt tijdens de wandelingen.

 

Leave a Reply