Geschreven door Iren Nooren op Friday 9 September 2011

Persbericht shirts&words zoekt modellen voor catalogus 2012

Dushi dames shirt pink models

shirts&words zoekt modellen voor catalogus 2012 | dushi body fit shirt in roze

.

[EDIT 2012] shirts&words is geen onderdeel meer van Memento Vivi. [/EDIT]

.

shirts&words, het stylish merk van t-shirts met woorden in Papiamentu, zoekt modellen voor haar catalogus 2012. De catalogus moet een weergave worden van de unieke culturele mix op Curaçao; de zoekactie richt zich dan ook op iedereen die op Curaçao verblijft en past in een dames of herenshirt (small t/m xxlarge). Eén van de modellen wordt het shirts&words model 2012 en komt op de voorzijde van de catalogus. De uitgave van de online catalogus staat gepland in november 2011. Modellen kunnen zich aanmelden tot 15 september 2011.

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar mannelijke modellen en modellen met een Europees of Aziatisch uiterlijk.
Dus loop je stage op Curacao en ben je beschikbaar is van maandag 3 t/m vrijdag 7 oktober 2011 voor een fotosessie op Curaçao? Schroom niet en meld je!

Informatie modellenactie shirts&words
shirts&words zoekt een grote varieteit aan modellen die een afspiegeling vormen van de Curaçaose samenleving voor haar catalogus 2012. Iedereen, ongeacht uiterlijk, leeftijd, lengte, achtergrond, ras, geloof, moedertaal etc. kan zich aanmelden. De enige twee voorwaarden zijn dat het model:
• beschikbaar is van maandag 3 t/m vrijdag 7 oktober 2011 voor een fotosessie op Curaçao.
• past in een dames of herenshirt (small t/m xxlarge).
Kandidaten kunnen zich tot 15 september 2011 aanmelden.
Op 15/16 september worden de foto’s online geplaatst. De juryleden kiezen elk een mannelijke en vrouwelijke kandidaat uit, die direct door gaan naar de tweede ronde. De kandidaten die niet geselecteerd zijn door de jury kunnen door stemmen van bezoekers naar de tweede ronde worden gebracht.
Op 26 september maakt elke jurylid uit alle modellen die de tweede ronde hebben gehaald zijn/haar favoriete top vier mannelijke en top vier vrouwelijke modellen bekend. shirts&words bepaalt, op grond van het jury-oordeel, de vier mannelijke en vier vrouwelijke finalisten. Zij zulle gaan poseren voor de catalogus. De fotosessies vinden plaats van maandag 3 t/m vrijdag 7 oktober 2011 op Curaçao.
Eén van de modellen wordt het shirts&words model 2012 en komt op de voorzijde van de catalogus.

De jury van shirts&words modellenactie bestaat uit
• Hetty Davelaar (styliste en redacteur o.a. 4You-th)
• Irèn Nooren (brand manager shirts&words)
• Margery Quast (uitgever van GoWeekly)
• Monique Rosalina (uitgever van 4You-th)
• Sian Adoptie (stylist en redacteur voor o.a. 4You-th),
• Suzy Koeiman (Managing Director Dushi Magazine)

Antiliaans Dagblad dushinan gezocht

Het Antilliaans Dagblad heeft een artikel ‘Dushinan gezocht’ gewijd aan de modellenactie van shirts&words in de krant van zaterdag 10 september 2011.

Achtergrondinformatie merk shirts&words
Missie // Simply devoted to you, to make you feel Rilèks and look Dushi
Devoted to Curaçao, Devoted to the environment & Devoted to children

Visie shirts&words
Voor shirts&words is toewijding aan Curaçao, de toekomstige generatie en milieu het uitgangspunt voor de uitvoering van haar bedrijfsactiviteiten; dit uit zich in het onderstrepen van de volgende belangen:
• het belang om de shirts op een eerlijke, ethische en milieuvriendelijke manier te produceren.
• het belang om een bijdrage te leveren aan de economische en sociale ontwikkeling van Curaçao.
• het belang om de jeugd op Curaçao in beweging te zetten.
• het belang om trots te zijn op je eiland en dat op een modebewuste wijze te kunnen promoten.
• het belang dat iedereen die een band heeft met Curaçao en trots is op zijn eiland, zich een Yu di Kòrsou mag noemen, ongeacht uiterlijk, leeftijd, achtergrond, ras, geloof, moedertaal etc.

Kernwaarden // Betrokken bij Curaçao, duurzaam, stylish, kleurrijk
Betrokken bij Curaçao
• De producten zijn zoveel mogelijk een Curaçao product. De shirts en rompertjes worden op Curaçao bedrukt. Het promotiemateriaal wordt vervaardigd op Curaçao.
• De producten van shirts&words geven een positieve beleving van – en promoten Curaçao en haar taal Papiamentu.
• Van elk verkocht shirt wordt er ANG 1,00 besteed aan sponsoring van evenementen gericht op het in beweging zetten van de Curaçaose jeugd.

Duurzaam
• De producten zijn van een goede kwaliteit en gaan meerdere wasbeurten mee.
• De shirts zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en worden gekleurd met milieuvriendelijke verfstoffen.
• De shirts worden op een eerlijke, ethische en milieuvriendelijke wijze gemaakt, zonder kinderarbeid.

Stylish
• De producten van shirts&words zijn gericht op de ‘feeling good’ behoefte; looking good en doing good
• De collecties volgen de laatste modetrends.

Kleurrijk
• shirts&words gaat uit van het standpunt dat iedereen die Curaçao een warm hart toedraagt een Yu di Kòrsou is. De producten van shirts&words zijn bestemd voor elke Yu di Kòrsou ongeacht ras, geloof, achtergrond, nationalitiet, geboorteplaats, gewicht, handicap, overtuiging, leeftijd of sekse. In haar producten en promotiebeleid wenst shirts&words dit kleurrijk standpunt uit te dragen.

Historie shirts&words
Het concept achter shirts&words is in 2007 ontwikkeld door tekstschrijver Susanne van Sambeeck. Zij vond dat er op Curaçao alleen maar gedateerde, brede en onaantrekkelijke t-shirts werden verkocht. Ze zocht naar een trendy alternatief. In 2007 kwam ze met getailleerde strakke shirts van goede kwaliteit met diverse woorden in Papiamentu. De kreten moesten in het Papiamentu omdat dit typisch Curaçao is en destijds op een vernieuwende manier naar Curaçao verwees. Het concept besprak Susanne van Sambeeck met Irèn Nooren van Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau. Het concept paste precies bij het doel van Memento Vivi; het promoten van Curaçao en Papiamentu.
Via webwinkel Curaçao [books.an] werd er gestart met een try-out waarbij er t-shirts in Nederland met Papiamentse woorden werden aangeboden zoals dushi, konta, yu di Kòrsou, kumbai, stima bo, ayooo Kòrsou, Psssst. Uit deze try-out bleek dat dushi het meest bekende, favoriete en positieve woord in Papiamentu was om Curaçao te omschrijven. Dushi is hét enige woord dat iedereen – die een band heeft met Curaçao – kent én dat een positieve lading heeft. Na de try-out nam Memento Vivi in 2008 de realisatie en de distributie voor haar rekening en begon de verkoop van de dushi shirts op Curaçao.

shirts&words wordt op Curaçao bedrukt
shirts&words vindt het belangrijk om zoveel mogelijk een Curaçao product aan te bieden; de shirts worden op Curaçao bedrukt door Huntley Seferina van Zeefdrukkerij Grafitex. Het bedrukken van de t-shirts is puur handwerk. De t-shirts worden één voor één twee keer bedrukt, zodat de print er mooi en dekkend uitziet. De shirts van de baby-, kinder-, dames- en herencollecties shirts&words worden in Nederland onder goede omstandigheden gemaakt. De stof is van 100% biologisch katoen afkomstig uit Portugal. De stoffen worden ecologisch geverfd in België. De T-shirts van de souvenirscollectie is van het kwaliteitsmerk Hanes.
Dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal en het kwaliteitsdrukwerk van Grafitex blijft het shirt en de print ook na meerdere keren wassen goed.

Goede doelen op Curaçao
Sinds 2010 gaat er van elk verkocht t-shirt ANG 1,00 naar een project op Curaçao dat zich richt op het in beweging zetten van de jeugd. Zo is shirts&words shirtsponsor van Orguyo FC in Brievengat.

Ontwikkelingen in 2011 betere kwaliteit en mooiere kleuren
Om de kwaliteit en de kleuren van de t-shirts en te verbeteren werd er eind 2010 in Nederland gezocht naar een leverancier. Wilka Confectie leverde babyrompers en kindershirts in fellere kleuren, waarvan de stof gemaakt is 100% biologisch katoen en milieuvriendelijk geverfd. Inmiddels levert Wilka Confectie ook de getailleerde dames- en herenshirts die gemaakt zijn van 96% biologisch katoen en 4% spandex. Ook deze stoffen zijn geverfd met milieuvriendelijke stoffen.
Om deze nieuwe shirts te promoten is er gestart met een modellenactie. Tot 15 september 2011 kan iedereen die past in een body fit dames of herenshirt (small t/m xxlarge) van shirts&words, zich aanmelden.

Leave a Reply