Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 29 February 2012

Timeline nu ook voor Facebookpagina's

Al een tijdje was de timeline beschikbaar voor persoonlijke profielen op Facebook. Het is nu ook mogelijk om de timeline in te stellen voor Fanpagina’s op Facebook. Vanaf 30 maart 2012 zal de timeline automatisch worden ingesteld.

Persoonlijk vind ik de timeline geweldig. Niet iedereen deelt echter die mening. Hoewel ik de ‘wall’ of ‘prikbord’ grappig vond, meen ik dat deze opzet meer mogelijkheden geeft om producten te promoten.
Hieronder een handleiding om je fanpage op te leuken.

Cover foto toevoegen facebook fanpagina

1. Instellen van een coverfoto
De afmetingen van deze foto zijn 850px breed x 315px hoog. De foto wordt verkleind zodat hij de hele breedte bedekt. Zorg dus dat je foto niet smaller is dan 850px. Als een foto smaller is dan 850px vergroot Facebook deze waardoor de beeldkwaliteit minder wordt.
Facebook geeft je een optie om de foto te schuiven naar boven of beneden als de foto te hoog is.
NOTE: Door de nieuwe lay-out is de landingspagina verdwenen. Eventueel kun je op de coverfoto een pijl plaatsen wijzend naar de like-button met de tekst ‘like de pagina’.

profielfoto aanpassen facebook fanpagina

2. Profielfoto aanpassen
De profielfoto is nu vierkant. Het is aan te raden om een vierkante foto te gebruiken. Deze moet minimaal 180px breed en hoog zijn.
Als je met je muis over de profielfoto gaat, krijg je een optie die het mogelijk maakt om de foto te bewerken of een nieuwe up te loaden.

profielfoto thumbnail bewerken facebook fanpagina

Eventueel kun je de thumbnail van de profielfoto bewerken.

tabs bewerken facebook fanpagina

3. Tabs opnieuw instellen of buttons onder coverfoto aanpassen
De tabs (wall, photos, notes etc.) die voorheen aan de linkerkant stonden, staan nu onder de coverfoto. Als je met behulp van Static XFBML extra tabs had aangemaakt, heb je nu de mogelijkheid om de tabs te voorzien van een eigen afbeelding.
Zelf vond ik de tab ‘notes’ onder de coverfoto niet mooi en wilde hem verwijderd hebben. Ik gebruik de notes niet, dus staat die daar wat nutteloos.

Tabs verwijderen facebook fanpagina

Klik op de button ‘Admin Panel’ rechtsboven of scroll naar de bovenzijde van de pagina en klik het dropdownmenu ‘Manage’ open en klik vervolgens op ‘Edit Page’.

tab app verwijderen facebook fanpagina

Klik op ‘apps’ in het linkerzijmenu.
Het scherm met alle apps verschijnt.
Door bij een app op ‘Edit Settings’ te klikken, opent er een nieuw schermpje waar je een app kunt verwijderen uit de balk onder de coverfoto door op remove te klikken.
Een app, die je eerder had toegevoegd, kun je helemaal uit je Facebookpagina verwijderen door op het kruisje helemaal rechts te klikken.

Als je Facebookpagina gebruikt maakt van Static XFBML, kun je de afbeelding van Static XFBML veranderen in een leuke foto/thumbnail.

tab Static XFBML App aanpassen facebook fanpagina

Klik op ‘Edit Settings’ bij de app Static XFBML.

Indien je de app Static XFBML nog niet had, type ‘Static XFBML’ in het zoekvenster linksboven en voeg de app toe. In het bericht ‘Een landingspage of welkomspagina instellen bij Facebook‘ geeft een gebruiksaanwijzing met screenshots om dit te doen.

afbeelding xfbml aanpassen facebook fanpagina

Klik op ‘Change’
Een nieuwe tab in de browser opent met de mogelijkheid om een afbeelding up te loaden.
De afmetingen van de thumbnail zijn 111px breed bij 74px hoog. Het mooiste is om een afbeelding te gebruiken met deze afmetingen.
Ga terug naar de vorige tab – waar je op ‘Change’ hebt geklikt – en klik op ‘Okay’.
Als je de stappen goed hebt uitgevoerd, dan is de afbeelding van Static XFBML veranderd in de afbeelding die je hebt ge-upload.

afbeelding xfbml veranderd facebook fanpagina

Door op de nieuwe afbeelding of, indien je de afbeelding nog niet hebt aangepast, het logo van Static XFBML te klikken, kom je bij het scherm van Static XFBML waar je html kunt invoeren (zie ook het bericht ‘Een landingspage of welkomspagina instellen bij Facebook‘).

Nieuwe xfbml toevoegen facebook fanpagina

4. Meer thumbnails/tab toevoegen onder de coverfoto
Een nieuwe tab/button toevoegen doe je door bij het scherm van Static XFBML op ‘More Tabs’ te klikken.
Of je kunt een andere app toevoegen aan je Facebookpagina.

tabs bewerken facebook fanpage

Als je op het menu ‘timeline’ openklikt, vind je ook de mogelijkheden om bepaalde tabs te bewerken.

Enne, vergeet niet de timeline te publiceren…

.

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen?
Reageer op dit bericht
of stuur een mail naar info@memento-vivi.com

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Facebook?

Like Memento Vivi op Facebook of
lees één van de onderstaande berichten:

1 comment to Timeline nu ook voor Facebookpagina’s

  • bert

    Hallo, ik zit met een probleem,ik laat op een aantal websites de fotoalbums zien van een fanpage maar sinds gisteren werkt het op de een of andere manier niet meer.Heeft facebook wat veranderd?

Leave a Reply