Geschreven door Iren Nooren op zaterdag 9 maart 2013

Apps4Curacao: een zeer leerzame ervaring

apps4curacao

Op zondagmiddag 3 maart was het eindelijk zover: de introductie van de Apps4Curacao Pressure Cooker Week.

In vijf dagen moest er een app gemaakt worden. Vijf dagen lang, van half 8 ’s ochtends tot half 8 ’s avonds, zouden we overspoeld worden met informatie.
De introductie begon met een test. Onzekerheid regeerde bij mij; ik wist maar weinig van apps en had nauwelijks tijd gehad om me voor te bereiden maar ik wil altijd graag goed presteren. Ik bezit een iPad, maar ik gebruik liever mijn desktop en laptop. Die vind ik makkelijker in gebruik. Nee, een test vond ik geen goed idee.

Het bleek echter een persoonlijkheidstest te zijn gebaseerd op de filosofie van Carl Jung.

Naast de master classes werden we begeleid om inzicht te krijgen in ons eigen gedragspatroon. De resultaten van de tests, uitgedrukt in kleuren rood, geel, blauw en groen, maakten het makkelijker om opeens met vier onbekende personen samen te werken. Als ik weer eens iets te drammerig reageerde omdat ik de deadline wilde halen, werd ik door mijn teamleden er vriendelijk op geattendeerd dat mijn reactie iets te ‘rood’ was.

Behalve inzicht in mijn persoonlijkheid heb ik tijdens de week ongelooflijk veel nieuwe kennis tot me kunnen nemen. Hoewel ik vooraf de voorkeur had om de design master classes te volgen, ben ik, omdat er al drie van de vijf teamleden gekozen hadden voor de design-kant, geswitcht naar de business-kant. Daar heb ik achteraf absoluut geen spijt van.

Ik heb zoveel nieuws geleerd dat ik de eerste vijf jaar wekelijks er een blog over kan schrijven – die natuurlijk tegen die tijd outdated zijn.

Mocht er weer een Apps4Curacao-week georganiseerd worden, dan kan ik iedereen in marketing, communicatie, design aanraden om deel te nemen.

Al was het alleen maar om te weten welke kleur je bent ;)

Meer informatie over Apps4Curacao part II

 

Lees meer berichten over Apps4Curacao part II

De berichten onder Apps4Curacao zijn geschreven na het volgen van de workshop Apps4Curacao Pressure Cooker Week begin maart 2013.

Leave a Reply