Geschreven door Iren Nooren op Tuesday 11 December 2007

Sint Jorisbaai en Choloma, ik mocht weer op stap!

Choloma Geroeste Boot Cactus

Gisteren was het weer tijd voor de Cpost-rubriek ‘Op stap met’. Dit keer nam Marjon Wegman mij mee naar Choloma waar haar man en zij een weekendhuisje bezitten. Het huisje ligt aan de Sint Jorisbaai en heeft een geweldig panoramisch uitzicht. Wederom was het dus weer een verademing. Voor mij is ‘werken’ aan de ‘Op stap met’-rubriek een rustpunt in een drukke week.

Het is net alsof ik even op vakantie ben op Curacao. Hieronder alvast een impressie:

.

Choloma St Jorisbaai geroeste boot

Kijk, hier geniet ik nu van! De aanblik van vergankelijkheid {oké, het strookt niet helemaal met mijn ecologische opvattingen}. Het kabbelende water in contrast met het stille donkere water in de boot. Het is alsof er in de boot een andere, duistere wereld is. De tijd heeft ervoor gezorgd dat er nu te zien is wat er in de boot gebeurt. Tijd zal de dikste muren breken.

.

Choloma StJorisbaai schelpje

De blik van Marjon is meer op de grond gericht. Voor mij was dat even wennen. Ik ben gewend om de verte in te kijken. Mooie landschappen en luchtkastelen te zien. Dankzij de blik van Marjon zag ik opeens watvoorschatten er voor me lagen. Zoals deze schelp zomaar geschapen in mijnlievelingskleur.

.

Choloma StJorisbaai zeeappeltje

Een lief klein opgedroogd zee-appeltje. Zijn uiterlijk doet ietwat Arabisch aan.

x
Choloma StJorisbaai plantje

Nog een beeld van vergankelijkheid. Het is weer wat anders dan een schone bloem in de bloei van haar leven. Dit beeld toont karakter.

Bekijk het artikel Op stap met Marjon Wegman in Cpost.

Bijgevoegd een aantal foto’s van de rondreis door Zuid Engeland. Die begon in Winchester, vervolgens langs de kathedraal van Salisbury, de ruïne van Old Sarum, het dorpskerkje van Collingbourne Ducis, de Stenen van Avebury, de Stonehenge {een kippenvel-en-wat-is-hij-klein-moment}, een schattig dorpje aan de rivier de Itchen, het voormalig huis van mijn favoriete auteur Jane Austen in Chawton,

Lees meer over wandelingen gemaakt voor de Cpost-rubriek ‘Op stap met …’

Leave a Reply