Geschreven door Iren Nooren op Saturday 15 December 2007

Kerst 2007 op Curacao

Kerst 2007 op Curacao

Al zoekende naar boeiende kerstverhalen voor de kersteditie van online magazine Cpost hoorde ik van vele Europese Nederlanders op Curacao steeds hetzelfde; het ware kerstgevoel ontbreekt hen hier. Zij verlangen naar donkere dagen en een witte Kerst. Zonder die voorwaarden kan er geen gezellig kerstgevoel ontstaan.

Bijna begon ik te geloven dat daar een kern van waarheid in zit. Persoonlijk doe ik ook weinig om mijn huis in kerststemming te brengen. Ik ben veel te veel met mijn werk bezig om me druk te maken over de inrichting van mijn huis. Normaal heb ik daar absoluut geen problemen mee. Tot ik bij Janny Naaldijk-Laponder terecht kwam.

Haar huis was zo gezellig. Haar kerstboom was gevuld met kostbare herinneringen. "Het kerstgevoel maak je zelf", zei ze. Na een bezoek aan Janny en haar huis kan ik dat dus bevestigen. In het Cpost-artikel ‘Door de ogen van …’ zie je het fotografisch resultaat {vanaf maandag 17 december te bekijken}.

Het kerstkleedje afgebeeld op bovenstaande foto is mijn favoriet. Het is geborduurd door haar moeder. Voor mij geeft zo’n kerstkleedje het echte kerstgevoel.

Bekijk de kersteditie 2007 van online magazine Cpost

Leave a Reply