Geschreven door Iren Nooren op Tuesday 12 June 2012

Persbericht 'Cpost stopt' in de Curaçaose media

Persbericht ‘Cpost stopt’ is geplaatst in de volgende Curaçaose media:

Antilliaans Dagblad persbericht Cpost Stopt

Het bericht in de enige Nederlandstalige ochtendkrant op Curaçao Antilliaans Dagblad van 12 juni 2012

Versgeperst.com persbericht cpost stopt

Het bericht op de Curaçaose nieuws-site Versgeperst.com • 12 juni 2012

Persbericht Cpost Stopt Dagblad Amigoe

Het bericht in de enige Nederlandstalige middagkrant op Curaçao Amigoe • 15 juni 2012

Het persbericht ‘Online magazine Cpost stopt na zes jaar’
>>Vanaf oktober 2006 is Cpost tot stand gekomen dankzij een grote groep Curaçaoliefhebbers. Allen werkten op vrijwillige basis en belangeloos mee om elke keer weer een editie online te zetten vol kleurrijke foto’s, leuke weetjes en positieve nieuwtjes. Enkel met het doel om Curaçao in een positief daglicht te plaatsen. Zojuist is de laatste editie online gezet. De allerlaatste, want Cpost stopt.

Cpost was een gratis – zonder betaalde advertenties – online magazine of elektronisch tijdschrift met positieve informatie over Curaçao. Een initiatief van het op Curaçao gevestigde grafisch ontwerpbureau Memento Vivi in samenwerking met de Curaçaose auteur Elodie Heloise.
Het werd in de eerste jaren eens in de twee maanden en vanaf 2010 eens in de drie maanden ‘uitgegeven’. Het richtte zich voornamelijk op de Nederlandslezende Curacaoliefhebbers in het Caribische gebied en in Nederland. De dertig edities die tussen 2006 en 2012 zijn uitgegeven zijn te vinden op www.cpost.nl

De reacties die vanaf de eerste editie binnenkwamen, waren hartverwarmend en stimulerend. Voor de inititatiefnemers was het zeer prettig om te ervaren dat er enerzijds oudbewoners van Curaçao reageerden die zich tijdens het lezen van Cpost weer even ‘thuis’ voelden op hun eiland en anderzijds auteurs en fotografen zich aanmeldden om hun tijd en energie te steken in Cpost en elke keer weer vol enthousiasme teksten en beeldmateriaal aanleverden.

Hoewel Irèn Nooren van Memento Vivi _ ontwerpbureau besloten heeft om te stoppen met Cpost, staat zij open om Cpost over te dragen. Tot op heden zijn er al wel reacties binnengekomen van geïnteresseerden, maar zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt om het concept over te nemen.<< Indien iemand Cpost wil overnemen, kan hij/zij mailen naar info@memento-vivi.com of reageren op dit bericht.

Leave a Reply