Geschreven door Iren Nooren op Saturday 12 July 2008

Met Monique Rosalina op stap in Roi di Rincon

Roi di Rincon bos natuur op Curacao

Meestal denk ik bij Curacao aan witte stranden en een hemelsblauwe zee. Natuurlijk weet ik dat Curacao veel meer te bieden heeft en dat ze nog veel geheimen voor me heeft wat betreft de variatie in haar landschap.

Woensdag 9 juli ging ik voor Cpost met Monique Rosalina {Passaat Graphic & Web Design} op stap. Ze nam me mee naar Roi di Rincon. Een stukje bos op Curacao.

Mijn jeugd heb ik praktisch doorgebracht in de Brabantse bossen. Tegen de tijd dat ik de puberleeftijd had bereikt, was ik dat hele bos zo verschrikkelijk beu, dat ik verlangde naar een ander land{schap}. Vaak hoor ik dat als je ouder wordt, je de afgezaagde dingen van je jeugd meer gaat waarderen. Het worden opeens fijne jeugdherinneringen waar je met weemoed en een sentimenteel gevoel aan terug zou denken. Ik geloof dat ik nog niet zo lang geleden zei dat ik jammer vond dat ik op Curacao niet zulke heerlijke boswandelingen kon maken zoals in Nederland.

Woensdag liet Monique zien dat Curacao een prachtig gebied heeft dat niet onder doet voor de Brabantse bossen; Roi di Rincon. In de buurt van Airport Hato en woonwijk Mahuma. Van Roi di Rincon wordt gezegd dat de indianen – de oorspronkelijke bewoners van Curacao – hier leefden. Na onze wandeling leek me dit een zeer logisch keuze. Hier zijn zoetwaterbronnen en grotten die bescherming bieden.

Uniek Curacao heeft de waarde van dit gebied op juiste wijze ingeschat. Ze zorgt voor het schoonhouden en onderhouden van de bossen, het aangeven van boeiende wandelroutes en duidelijke paadjes. Hierdoor biedt Roi di Rincon mogelijkheden om rustig te wandelen op goed begaanbare paden, stoer te klauteren over rotspartijen en te genieten van idyllische uitzichten.

Bekijk de wandeling door Roi di Rincon

.

Lees meer over wandelingen gemaakt voor de Cpost-rubriek ‘Op stap met …’

Leave a Reply