Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 19 November 2008

Boekhouden? Laat mij maar creatief zijn!

Seminar BDO Online Boekhouden

Ondernemen, boekhouden en clean desk policy
“Boekhouden is niet aan mij besteed. Laat mij maar creatief zijn”, heb ik al menig creatieveling horen zeggen. Sommige personen denken dat creativiteit en boekhouden niet samengaan. Blijkbaar moet een creatief persoon om als echt creatief door te gaan, een zekere chaos bezitten én absoluut geen administratie bijhouden. Ik wil best geloven dat creativiteit en chaos met elkaar verbonden zijn. Zeker op het moment als ik weer eens overspoeld wordt door die chaos in mijn hoofd. Die momenten geven vaak de beste ideeën. Toch heb ik inmiddels ervaren dat netheid, ordelijkheid en duidelijkheid heel belangrijk zijn om creatief te zijn. Ik ben een fervent aanhanger van ‘clean desk policy’. – Okay, misschien is dat ook noodgedwongen doordat mijn kantoor gekoeld wordt door een fan {ventilator}. Blaadjes blijven niet echt op mijn bureau liggen als de fan aangezet wordt. – Ik heb gemerkt dat als mijn bureau en kantoor netjes zijn, ik mijn creativiteit op een constructieve manier kan gebruiken. Zodra mijn kantoor een troep is, komt er niets concreets uit mijn handen.
Zo heb ik ook ervaren dat een overzichtelijke administratie essentieel is om een succesvolle onderneming op te zetten. De voornaamste doelstelling van mijn onderneming is continuïteit. Deze doelstelling kan ik alleen bereiken als ik een goed inzicht heb in mijn activiteiten, debiteuren, crediteuren, omzet, kosten etc.

Vanmiddag vond het seminar BDO Online Boekhouden plaats in Kurá Hulanda. BDO biedt in samenwerking met Twinfield het pakket BDO Online Boekhouden aan. Tijdens het seminar werden de vele aspecten van het pakket besproken.
Accountant Harry Verweij vertelde in zijn openingsspeech dat BDO het doel heeft gesteld om ondernemers te bevrijden van lastig cijferwerk en knellende regels zodat zij zich volledig kunnen richten op het ondernemen. Dat betekent doen waar de ondernemer goed in is. Hij toonde met een voorbeeld aan dat cijfers vaak veel zeggen maar dat, als er te weinig met de cijfers wordt gedaan, een onderneming onnodig verliezen kan lijden. Een accountant kan een ondernemer door de cijfers op de juiste manier te presenteren laten zien waar de ondernemer zijn organisatie moet aanpassen om weer winstgevend te worden.
Vervolgens kwam André Kwakkernaat, directeur van Twinfield, aan het woord. Hij liet zien hoe eenvoudig boekhouden eigenlijk is. Na zijn presentatie was ik overtuigd; het wordt tijd dat Memento Vivi ook kiest voor BDO Online Boekhouden.

Meer informatie over BDO Online Boekhouden

 

Lees meer over berichten over ondernemen:

Leave a Reply