Geschreven door Iren Nooren op Thursday 18 September 2008

Dagblad Amigoe plaatst persbericht Van Haaren Printers

kerstkaarten-curacao in de Amigoe

Dagblad Amigoe plaatst het persbericht over de Curacaose eindejaarskaartencollectie ’08 – ’09 van Drukkerij Van Haaren Printers.

De inhoud van het gehele persbericht:

Kerstkaarten die Curaçao helpen

Drukkerij Van Haaren Printers heeft het initiatief genomen om voor het Curaçaose bedrijfsleven een bijzondere collectie bedrijfsleven op de markt te brengen voorzien van een Caribisch tintje. Voor de vormgeving van de collectie benaderde zij de kunstenaars Ans Mezas-Hummelink en Ariadne Faries en de grafische vormgevers Bas Kok, Irèn Nooren en Monique Rosalina. Het bijzondere aan dit project is dat een gedeelte van de opbrengsten naar een goed doel op Curaçao gaat: Verzorgingstehuis Kas Anciano Uni op Bandabou. Van Haaren Printers kwam tot deze actie omdat de ‘traditionele’ collecties geen eindejaarskaarten hebben die passen bij de wensen van de organisaties op Curaçao. De kaarten hebben geen Caribisch tintje, zijn te ‘Nederlands’ of te ‘Amerikaans’. Als deze kaarten al een goed doel steunen komt dat niet ten goede aan Curaçao. Het was tijd voor een collectie met eindejaarskaarten van Curaçao die een goed doel steunen op Curaçao. De eindejaarskaarten zijn te bestellen tot begin november ’08.

Meer informatie over Van Haaren Printers
Drukkerij Van Haaren Printers is sinds 1996 gevestigd op Saliña en combineert jarenlange drukkerij-ervaring met echte passie voor het drukkersvak. Deze moderne drukkerij verzorgt als full service bedrijf alle soorten zakelijk drukwerk – van briefpapier tot full-colour brochure, van tijdschrift tot boek – en alle soorten familiedrukwerk – van geboortekaartjes tot huwelijkskaarten-.

Meer informatie over de achtergrond van het project
Al zeven jaar kunnen bedrijven bij Van Haaren Printers terecht voor eindejaarskaarten. De bedrijven konden  tot dit jaar alleen kiezen uit collecties uit Nederland. Steeds vaker kwam de vraag of er ook kaarten waren met een Caribisch tintje. Bedrijven gaven aan de kaarten vaak naar het buitenland te sturen. Ze zochten daarom naar eindejaarskaarten waarmee ze origineel konden overkomen en waarmee ze Curaçao konden promoten.
Reden voor drukkerij Van Haaren Printers om gehoor te geven aan hun vraag en naast de tradiotionele collectie uit Nederland dit innovatieve project op te zetten. In het begin van dit jaar vroeg Marjos van Haaren twee kunstenaars en drie ontwerpers om ieder vier kaarten te ontwerpen met een Curaçaose uitstraling. Doordat allen voldeden aan haar verzoek is er een mooie en gevarieerde collectie ontstaan met eindejaarskaarten die een duidelijk Curaçaos uiterlijk hebben. Naast teksten in o.a. Papiamentu hebben de kaarten foto’s of tekeningen van de Curaçaose natuur, cultuur en architectuur.

Meer informatie over het goede doel
Het meest bijzondere van dit project is dat een gedeelte van de opbrengst geschonken wordt aan een Curaçaos goed doel: Verzorgingstehuis Kas Anciano Uni op Bandabou. Rond de kersttijd wordt er vooral gedacht aan de kinderen. Voor hen worden al veel goede projecten opgezet. Van Haaren Printers heeft echter gekozen voor de ouderen omdat zij een vaak vergeten groep in de samenleving zijn. Na een bezoek aan verzorgingstehuis Kas Anciano Uni op Bandabou besloot Van Haaren Printers om dit project te steunen en te zorgen dat er met een gedeelte van de opbrengsten van de Kerst- & Nieuwjaarskaarten ‘08 minimaal een nieuwe wasmachine voor Kas Anciano Uni aangeschaft kan worden, zodat de medewerkers van Kas Anciano Uni de was niet meer met ‘de hand’ hoeven te wassen.
Kas Anciano Uni biedt 24-uurs zorg aan ouderen en is gevestigd in de wijk Grote Berg op Bandabou. Er wonen circa 39 personen in de leeftijd van 61 tot 105 jaar waarvan 90% een chronisch psychiatrische achtergrond hebben. Op 11 mei 2006 kwam het tehuis in beheer van de Stichting Kuido Intregal BandaBou. Dankzij het enorme enthousiasme en de motivatie is er sinds de overname in 2006 al veel verbeterd; de medewerkers hebben inmiddels bijscholing ontvangen, er zijn aanpassingen gedaan om de privacy van de bewoners te vergroten en de keuken en wasruimte zijn verbouwd. Stichting Kuido Intregal BandaBou blijft echter hard vechten voor meer geld om de zorg en het tehuis kwalitatief te verbeteren, want ondanks de donaties en de verbeteringen staan er nog veel wensen op het verlanglijstje o.a. een wasmachine.

Leave a Reply