Geschreven door Iren Nooren op Thursday 7 February 2008

Memento Vivi heeft een stagiaire

Samantha de Vries Curacao

Bon dia,

Ik ben Samantha de Vries en ben nu nog negentien jaar. Zondag 10 februari is het groot feest want dan word ik twintig. En dat nog wel op Curacao.

In Nederland ben ik student van het Mediacollege Amsterdam en volg daar de opleiding Media vormgeven. Deze opleiding duurt vier jaar waarvan het gehele derde jaar bedoeld is om ervaring op te doen in de praktijk. Twee stages van vijf maanden.

Mijn eerste stage periode heb ik zojuist met succes afgerond bij Studio Jaap van der Zwan in Amsterdam. Ik heb het er heel erg naar mijn zin gehad. Mijn tweede stage is helemaal geregeld via Wereldstage. Op 1 februari ben ik op Curacao aangekomen en sinds 5 februari ben ik begonnen bij Memento Vivi in Emmastad.

In Nederland woon ik in Purmerend. Bijna vijf jaar lang heb ik gewerkt bij V&D in Purmerend. Een bijbaantje en een stage van veertig uur gingen voor mij niet samen. Dus ben ik daar gestopt. Daarvoor heb ik nog bij verschillende bedrijven wat vakantiewerk gedaan en bijbaantjes gehad. Maar de meeste ervaring heb ik toch gekregen door mijn stageperiode in Nederland en het werken bij V&D.

Naar Curacao gaan was voor mij een droom. En jawel, die is dit jaar dus echt uitgekomen. Het leek mij altijd zo mooi om daar te zijn. Al was het alleen maar voor een vakantie. Maar nu is het voor een periode van vijf maanden stage en daarna nog een maand genieten van het eiland.
Het hing er een beetje vanaf of ik nog zou gaan. Het afgelopen half jaar zijn er een aantal vervelende dingen gebeurd waardoor ik echt mijn twijfels had of ik het nou wel moest doen. Tot ik me bedacht: Ik krijg deze kans maar xe9xe9n keer. Ik wil dit heel graag. Als ik deze kans niet pak kan ik het wel vergeten. Dan zal het alleen maar een vakantie kunnen worden.

Nu ik die stap heb genomen ben ik toch erg blij dat ik het heb gedaan. In het vliegtuig dacht ik nog: waar begin ik aan, waar ben ik eigenlijk mee bezig… In Nederland heb ik alles en hier heb ik nog helemaal niets, behalve dan een stageplaats en een kamer.
Maar nu na de eerste paar dagen te hebben meegemaakt ben ik toch tot de conclusie gekomen dat ik echt de goede keuze heb gemaakt.

Ik ben hier van plan veel te leren. Ten eerste om zelfstandig te worden en te ervaren hoe het is als ik er alleen voor sta. Ten tweede natuurlijk veel dingen leren over het vak media vormgeven/grafisch vormgever. En ten derde te genieten van alles wat ik hier mee zal gaan maken.

Deze ervaring kan niemand mij meer afpakken!!
Ayo!
Samantha de Vries

.

Lees meer berichten over Samantha de Vries

2 comments to Memento Vivi heeft een stagiaire

 • Richard de Vries

  Geweldig geschreven Sam. Ben trots op wat je wilt en hoe je het doet.
  Papa

 • mama

  Hoi lieverd,
  Mooi verhaal en ik hoop ook dan echt dat je al je doelen zal halen, maar weet dat je alles op alles zal zetten om te slagen.
  Fijn dat je stage goed bevalt heel belangrijk. dikke kus mama xx

Leave a Reply