Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 20 February 2008

Mijn droom stagelopen op Curacao

Samantha kerstkaarten 2008

Stagiaire Samantha met de eindejaarscollectie waarvoor zij een kerstkaart heeft ontworpen

Naar Curacao gaan is altijd al een droom van mij geweest. Dit jaar is hij uitgekomen. Het eiland leek mij mooi. Ik wilde weten hoe het er in het echt uit zou zien. Ik wilde meer zien dan alleen afbeeldingen in boeken en op internet.

Sinds 1 februari verblijf ik samen met andere stagiaires in het Lido hotel. Tijdens mijn stage bij Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau wil ik leren over het beroep grafisch vormgever. Voor mijn opleiding moet ik een bepaald aantal competenties behalen. Hoe meer ik er behaal hoe beter dat is voor mijn ontwikkeling. Samen met Irèn Nooren van Memento Vivi probeer ik alle competenties te behalen. Of het lukt zullen we zien. Maar de uitdaging wil ik aangaan.

Na een paar dagen op het eiland te hebben doorgebracht, heb ik al veel dingen gezien. Zoals het feest Carnaval, dat was helemaal nieuw voor mij. Ik had zelf nog nooit carnaval gevierd, ook niet in Nederland. Ik vond het heel erg leuk om Carnaval hier mee te maken. Met andere stagiaires ben ik op pad geweest om dingen te bekijken, zoals Mambo Beach. Op mijn tweede stagedag mocht ik voor Cpost mee naar mijnheer en mevrouw Janknegt. Zij wonen in een huis met een hofje.

Ik verwacht dat ik hier veel kan leren. Over de cultuur, over het leven hier, over mijn toekomstig beroep en over mijzelf. Omdat ik er hier toch alleen voor sta. Maar ik weet dat ik het erg naar mijn zin zal hebben. Deze ervaring kan niemand mij meer afpakken!

.

Lees meer berichten over Samantha de Vries

 • Drie oud-stagiaires van Memento Vivi stagiares memento vivi 2008 2009 2010Een foto van de drie oud-stagiaires die in de afgelopen jaren stage hebben gelopen bij Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau: Samantha de Vries, Nicole Jongebloed en Marieke Lubbers.
 • Olivier is beibi van de maand november 2010 beibi november 2010 olvierFoto’s maken van baby’s is een van de leukste dingen die ik regelmatig mag doen. Vorige week waren Samantha en ik op Bandariba om een hele vrolijke baby te bewonderen: Olivier.
 • Hoe beklim je de Christoffelberg op Curacao? De 375 meter hoge Christoffelberg beklimmen, een kleine opgave, zeker als je net als ik niet sport. Samen met het promotieteam van shirts&words heb ik deze berg van Curacao beklommen.
 • Nieuwe medewerker: Samantha de Vries Vanaf 19 augustus 2010 is Samantha de Vries voor twee dagen per week assistent-ontwerper bij Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau. Samantha heeft in 2008 stagegelopen bij Memento Vivi.
 • Vormgeving billboard BDO op Curacao BDO billboard CuracaoSinds 1 januari 2010 heeft BDO een nieuwe huisstijl. Deze huisstijl is ontwikkeld in Europa. De richtlijnen van de huisstijl staan beschreven in een huisstijlhandboek.
 • Stagiaire Samantha terug naar Nederland Vandaag is stagiaire Samantha de Vries weer naar Nederland vertrokken. Ze was de eerste stagiaire van Memento Vivi en heeft het geweldig gedaan. Ik zal haar zeker gaan missen!!
 • Cpost juni 2008: Heilige Communie en de Blauwe Kamer Van de Eerste Heilige Communie in pasteltinten tot het kristalheldere water van de Blauwe Kamer, die het Cpost-team mocht bewonderen dankzij Captain Goodlife: Curacao op haar best.
 • Op stap naar de Blauwe Kamer met Captain Goodlife Voor Cpost Magazine gingen we op stap met Captain Goodlife. Hij vervoert toeristen met zijn watertaxi van Santa Cruz naar de mooiste locaties op Curacao zoals de Blauwe Kamer.
 • Stagiaire Samantha in zeepkist Gisteren tijdens het evenement Ter Land, ter Zee en in de Lucht op Curacao stapte de stagiaire Samantha samen met haar vriendin Georgette in hun roze zeepkist.
 • Kiteboarding op Curacao Vandaag stond, dankzij de contacten van Samantha, ‘sportief Curacao’ op de planning. Daarvoor mochten we naar de Sint Jorisbaai. Stagiaire Koen gaat hier regelmatig kiteboarden.
 • Drukplaten voor de kalender zijn gereed Vandaag waren de drukplaten van de Curacao Calendar ’09 klaar. De bovenste foto toont stagiaire Samantha {vormgeefster van de kalender} met de ‘gele’ plaat van de voorzijde.
 • Memento Vivi heeft een stagiaire Samantha de Vries CuracaoStagiaire Samantha de Vries vertelt: “Nu ik die stap heb genomen ben ik toch erg blij dat ik het heb gedaan. In het vliegtuig dacht ik nog: waar begin ik aan, waar ben ik eigenlijk mee bezig.”

Leave a Reply