Geschreven door Iren Nooren op Saturday 27 September 2008

Herinneringsboekje Literaire Tippelzone gedrukt

herinneringsboekje literaire tippelzone

{sponsoring van} Literaire Tippelzone Charlotte Doornhein
{opdracht} vormgeving herinneringsboekje Literaire Tippelzone
{doel} uitgave ter herinnering van het literair evenement in juni ’08 op Curacao
{datum} september 2008
{illustratie voorzijde en posters} Stradius Strategic Brand Builders
{drukwerk} Drukkerij Interpress op Curacao

Charlotte Doornhein organiseerde in 2008 een Literaire Tippelzone waar het schrijf- en acteertalent van Curacao zich aan het publiek presenteerde middels voordrachten in verschillende talen. Memento Vivi sponsorde het evenement door een herinneringsboekje te ontwerpen. De vormgeving van het boekje was gebaseerd op de flyers die eerder door Stradius waren vormgegeven.

Om de drukkosten laag te houden is het boekje in twee kleuren gedrukt, zwart en geel. Zoals het ontwerp – door Stradius – van de posters en flyers. Het drukwerk is gesponsord door Interpress en het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederlandse Antillen & Aruba > www.cultuurfondsnaa.com

Doelstellingen Literaire Tippelzone

1. Een groot publiek bereiken en laten zien dat literatuur leeft! Literatuur kan prikkelen, uitdagend zijn en mensen tot actie aanzetten.
2. Een ‘mix’ van auteurs aan het publiek tonen: jong/oud, ervaren/onervaren, bekend/ onbekend, Curaçaoënaar/Arubaan/Nederlander. De Literaire Tippelzone wil niet alleen bekende auteurs in het voetlicht zetten. Onbekende en jonge talenten krijgen ook een kans.
3. Een festival voor iedereen van Curaçao. De voorstellingen worden in verschillende talen aangeboden aan het publiek. Men kan kennis maken met verschillende
genres zoals gedichten, korte verhalen, theaterimprovisatie, spannende scènes uit romans. Indirecte beoogde bijwerking is dat het publiek nieuwsgierig wordt naar de auteurs en de aangeboden literatuur: stimuleren van lezen.

Leave a Reply