Geschreven door Iren Nooren op Tuesday 5 April 2011

Dankzij een magneetje; zon, zee en strand op je koelkast

illustratie koelkastmagneetjes

‘t Koelkastmagneetje // illustratie © Memento Vivi

Sommige opdrachten zijn gewoon te leuk omdat het iets is dat ik nooit eerder heb gedaan of omdat het iets apart is, zoals een koelkastmagneetje en een mousepad ontwerpen.

Lions Dive and Beach Resort is altijd in de weer met bijzondere relatiegeschenken. Half maart kreeg ik een mail met het verzoek om de huidige mousepad op te frissen en een magneetje te ontwerpen. Christina van Lions Dive & Beach Resort wist precies wat ze wilde: “Ons blauwe nokje met een gezellig palmboompje. Niet als foto, maar getekend.” Bij haar mail had ze een schets gevoegd van hoe ze het voor ogen had.

Met behulp van Adobe Illustrator maakte ik het nokje, de palmbomen en het vaandeltje. Dit kopiëerde ik in Adobe Indesign. Ik werk namelijk liever in Indesign dan Illustrator. Maar soms is het maken van vormen makkelijker in Illustrator. Kopiëren van vormen uit Illustrator in Indesign vind ik een geweldig optie. Heel soms werkt deze optie niet goed. Bijvoorbeeld als er een verloop in de vorm zit, zoals in het logo van Lions Dive. Dan is het makkelijker om het logo als pdf in te laden bij Indesign, zodat er geen problemen ontstaan als het logo verkleind of vergroot wordt.

Een aantal weken later kreeg ik een grote envelop met een aantal magneetjes en een mousepad. Superleuk om mijn illustratie elke keer te zien voordat ik de koelkast open maak!

Meer informatie over Lions Dive & Beach Resort

 

Meer opdrachten gedaan door Memento Vivi voor Lions Dive & Beach Resort Curacao

Leave a Reply