Geschreven door Iren Nooren op Friday 31 January 2003

Bedrijfsplan opstellen en mindmap maken van Curacao

Mindmap Curacao 2003

Mindmap Curacao

Dagelijks werk ik aan mijn bedrijfsplan en diverse productplannen. Ideeën genoeg! De richting wordt steeds duidelijker; ik wil me richten op het uitgeven van souvenirs voor Nederlandstalige toeristen op Curacao.

Het valt echter niet mee om cijfers te vinden. Ik bezoek het CBS in de hoop dat zij informatie kunnen verstrekken over het aantal toeristen uit Nederland, het aantal Europese Nederlanders die op Curacao wonen, hoeveel vertrekken er paar jaar en hoeveel maken de stap om naar Curacao te verhuizen. Enne hoeveel stagiaires en penshonado’s zijn er… Het CBS kan me niet echt verder helpen.
Ik stort me op de kranten en met veel moeite vind ik summiere informatie.

Tijdens mijn opleiding communicatiemanagement werd constant gehamerd op marktonderzoek. Natuurlijk heel belangrijk voor de onderbouwing van het bedrijfsplan. Maar wat doe ik als er nagenoeg geen cijfers te vinden zijn?

Mijn zoektocht naar feitelijk informatie eindigt in pogingen om me in te leven in de doelgroep; waar zijn ze in geïnteresseerd, wat doen ze en wat zouden ze willen doen, welke informatie is belangrijk voor hen, maar ontbreekt hen… Om beter inzicht te krijgen maak ik regelmatig mindmaps. Eigenlijk is dat veel leuker dan droge cijfers ;)

 

Lees meer over berichten over ondernemen:

Leave a Reply