Geschreven door Iren Nooren op Monday 3 November 2003

Humor van de MCBbank?

MCB pas graf ontwerp

Voordat ik mijn bedrijf oprichtte, heb ik wekenlang nagedacht over een passende naam. Ik wilde iets wat ook bij mij persoonlijk zou passen. Nu ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de Dood. Niet in de hoedanigheid van eindstation, maar als ‘een stilstand der dingen’.
Voor mij is de Dood geen eindstation maar een voorbode van een nieuw leven {ja, ik geloof in reïncarnatie enzo}.

Mijn verhuizing naar Curacao ervoer ik als doodgaan, een startpunt voor een nieuw leven. Ik wilde deze belevenis in mijn bedrijfsnaam verwerken. Ik wilde de boodschap uitdragen, dat dit leven niet schijnbaar eindeloos doorgaat, dat het daarom belangrijk is om van het hier en het nu te genieten. Ik vond dit terug in het Latijnse motto ‘Memento Mori’.

Voordat ik de naam inschreef bij de Kamer van Koophandel deed ik een mini-onderzoekje naar de naam. Algauw kwam ik tot de conclusie dat ‘Memento Mori’ veelvuldig werd gebruikt door begrafenisondernemingen en uitvaartverzekeringen. Ondanks mijn duistere inslag, was dat dus niet de branche waarmee ik graag geassocieerd wilde worden.

Om het iets lichter te maken besloot ik dus te kiezen voor Memento Vivi _ gedenk te leven. Dat klinkt weer net iets vrolijker dan ‘gedenk te sterven’.
Op 8 januari 2003 schreef ik mijn bedrijf Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau in. Vervolgens opende ik een bankrekening bij de MCBbank. Een paar weken later ontving ik mijn bankpas.

Blijkbaar ben ik niet de enige met zwarte humor.

 

Lees meer over berichten over ondernemen:

1 comment to Humor van de MCBbank?

Leave a Reply