Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 15 October 2003

Johanna van Polane, de moeder van Muze Emma

Digidame Johanna van Polane

In onze ‘Polane Reclame Ontwerpbureau tijd’ ontwikkelden Mireille Polane en ik een digidame met de naam Johanna van Polane. Cyberbabe was voor ons te goedkoop. Onze muze had stijl en fatsoen.

Op 10 januari 1392 werd er in Breda een Johanna van Polane geboren. Op 11-jarige leeftijd trouwde zij met Engelbrecht I van Nassau – Dietz. In 1445 overleed zij te Breda. Zij ligt begraven in de Bredase Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk.
Zij behoort tot de verre voorouders van de Koninklijke Familie en is ze naar alle waarschijnlijkheid ook de voorouder van Mireille.
De keuze om onze digidame naar haar te vernoemen lag voor de hand. Altijd interessant om een beroemd persoon in de familie te hebben ;)

Inspiratie voor het uiterlijk van onze digidame vonden we in het werk van onze favoriete kunstenaar Alphonse Mucha, grondlegger van de Art Nouveau en de grafische vormgeving. Vooral zijn platen van godinnen die hij afbeeldde als aantrekkelijke en uitdagende maar onbereikbare vrouwen hadden onze bewondering.

Voor mij blijft de ontwikkeling van digidame Johanna één van mijn leukste concepten.
Toen ik de nieuwe huisstijl van Memento Vivi wilde vormgeven kwam Johanna van Polane weer langs en was zij de inspiratie voor mijn Muze Emma.

.

Lees meer berichten over Johanna van Polane

Leave a Reply