Geschreven door Iren Nooren op Sunday 28 February 2010

Ami no ta hunga futbòl, mi ta cheerleader

Voetbalschoenen op het voetbalveld van klup di futbòl Orguyo FC

Vanochtend trapten de leden van Orguyo FC voor de eerste keer een bal over het voetbalveld. Vijf kinderen uit de bario van Brievengat begonnen onder begeleiding van twee coaches met een oefentraining. In eerste instantie waren er vier deelnemers.

Een meisje kwam kijken maar vertelde direct: “Ami no ta hunga futbòl; mi ta cheerleader*.” Na vijf minuten toegekeken te hebben, besloot ze toch deel te nemen. Ze schaakte op spectaculaire wijze de ene speler na de ander uit… Dat gaat dus interessant worden; de beste speler van de vereniging is de cheerleader ;-)

Na de training schreven de kinderen zich in bij de nieuwe klup di futbòl. De verwachting is dat het ledenaantal fink zal gaan groeien in de komende maanden. Het doel van de vereniging is de jeugd uit de wijk weer aan het voetballen te krijgen. De vereniging richt zich op de jeugd uit de wijken Brievengat, Bonam en Jongbloed, die geboren is in de jaren 2000 tot en met 2003. De nieuwe voetbalclub is nog op zoek naar sponsors.

Na kennis gemaakt te hebben met de enthousiaste leden – Jeannuska, Tutu, Uti, Lisandro en Qwinten – heeft Memento Vivi besloten om een van de sponsors te worden van Orguyo FC.

Meer foto’s van Orguyo FC staan op de Facebook-pagina van Cpost.

* Ik speel geen voetbal; ik ben cheerleader.

3 comments to Ami no ta hunga futbòl; mi ta cheerleader

Leave a Reply