Geschreven door Iren Nooren op Sunday 5 October 2008

So, ring, ring, why don't you give me a call

.

“Ring, ring, I stare at the phone on the wall

And I sit all alone impatiently,

Won’t you please understand the need in me,

So, ring, ring, why don’t you give me a call.”

.

Ring Ring © ABBA

Voor iemand van boven de 35 jaar is MamaMia een geweldige film. Het wat jonger volk zat tijdens de film vooral te blackberry-en. Die waren overduidelijk niet opgegroeid met TopPop, dansen tussen de schuifdeuren en Roosvicee.

De dag na de film bekeken te hebben, was het tijd om herinneringen op te halen. Gelukkig hebben we daar anno 2008 YouTube voor. Toen ik dit liedje hoorde, verscheen er een glimlach op mijn gezicht bij de zin “Ring, ring, I stare at the phone on the wall”. Bij wie hangt de telefoon nu nog aan de muur?
Even was ik terug in de jaren rond 1975 en zie ik – als vierjarige kleuter – onze telefoon in de gang hoog boven mijn hoofd hangen aan de muur. Ver buiten mijn bereik.

Nu, mijn haren niet meer in twee vlechtjes bovenop mijn hoofd vastgespeld zijn {dat staat niet zo hip als je grijs aan het worden bent} en ik mijn Flower Power jurken niet meer gezien heb nadat ze tot stoflappen waren geworden, is de huistelefoon een draagbaar ding dat altijd zoek is. Vandaar dat ik de voorkeur heb voor e-mail. Dat blijft voor mij de mooiste en beste uitvinding van de laatste honderd jaar!

Leave a Reply