Geschreven door Marieke op Friday 12 February 2010

Ik ga stage lopen op Curacao!

stagiare Marieke op curacao

stagiare Marieke Lubbers met de kinderen van groep 7 van de Albert Schweitzerschool tijdens een foto-opdracht voor het Cpost-artikel over de Kinderkrant

Terwijl ik dit schrijf, zit ik met opgestroopte mouwtjes op een stoeltje langs de weg in Emmastad op Curacao.

Vorige week zat ik nog op mijn kamertje met warme dikke sokken aan en een fleece dekentje om en nu zit ik hier. Op Curacao. De tijd vliegt voorbij wanneer je je naar een doel toe werkt.

Zo ineens heb je voor jezelf bepaald dat je naar het buitenland gaat. Dat je voor 5 maanden stage gaat lopen in het buitenland. Alleen. En hoe ontzettend veel geregel het ook is, als je ergens achter staat en volledig voor gaat dan is de tijd ook zo aangebroken dat je je koffers al moet inpakken en je, samen met je uitzwaai-comite, ‘s nachts in de auto zit op weg naar Schiphol.

Ik ben Marieke Lubbers, 21 jaar en kom uit Wierden. Ik ben derdejaars studente op het Saxion te Enschede en volg daar de opleiding HBO Cross Media Concepting.
Mijn eerste stage heb ik gelopen bij Endemol Nederland. Hier was ik werkzaam als redactie en productie stagiaire bij het programma Benelux’ Next Top Model. Bij deze stage ben ik erachter gekomen dat ik het ontwerpen heel erg miste; ik ging na mijn drie maanden Benelux’ Next op zoek naar een meer grafische stage. Het liefst met fotografie want daar wil ik me, tezamen met het ontwerpen, verder in verdiepen.

Ik begon te zoeken op het internet naar een passende stage in het buitenland. Met de zoektermen fotografie, grafische vormgeving en buitenland kwam ik terecht bij het grafisch ontwerpbureau ‘Memento Vivi’ op Curacao. Fotografie is echt mijn passie dus vandaar dat ik dit er graag bij zou willen doen. Na de foto’s van Memento Vivi te hebben gezien en de vele verhalen te hebben gelezen wilde ik meer weten. Ik stuurde een mailtje naar Irèn en al snel volgden er meerdere mailtjes over en weer.

Ik was verkocht. Ik wilde dolgraag veel van het tropische eiland zien, veel fotograferen, mooie ontwerpen maken en nieuwe mensen ontmoeten. Dit wordt mijn avontuur. Mijn belevenis. Mijn trots. Want dat is het. Als deze maanden zo meteen voorbij zijn, zal ik terugkijken op vijf maanden waarin ik alles alleen opgebouwd heb. Dan denk ik terug aan alles wat ik heb ondernomen, aan mensen die ik heb ontmoet, aan het gelach, aan de tranen en aan wat ik geleerd heb van Irèn Nooren bij Memento Vivi.

Bepakt zal ik naar huis gaan. Vol herinneringen. Ervaringen. Vol nieuwe kennis van het ontwerpen en het fotograferen. Het is een hele bewustwording van wat ik al had en wat ik nog niet had en van wat ik nog niet wist dat ik het had. Ik leer op eigen benen staan. Ik leer hoe ik zelf echt in elkaar zit.

Mijn doel is om veel bij te leren over de grafische programma’s en over marketing, om de technische kant van fotografie meer onder de knie te krijgen en natuurlijk om zoveel mogelijk te zien en te doen op het tropische eiland!

Marieke Lubbers maakt deel uit van het shirts&words promotieteam 2010

.

Lees meer berichten over Marieke Lubbers

2 comments to Ik ga stage lopen op Curacao!

 • Elodie Heloise

  Nou Marieke,

  Het begin is er en het is geweldig om te lezen hoe jij je in dit avontuur ‘stort’. Die spirit past in elk geval heel mooi bij Cpost. We zullen elkaar nog wel vaker ontmoeten. Ik wens je sukses en veel belevenissen.

  Elodie

 • harry en annette (papa en mama)

  Hee lieve marieke,
  Zo is het inderdaad gegaan, we hebben je tegen het ochtend gloren uitgezwaaid, en we denken ook dat je
  veel zult leren op curacao, op allerlei mogelijke manieren, en dat je met een heeel grote koffer vol met ervaringen,in juli weer naar huis toe komt.
  En we hebben ook gezien, dat je met een gote porsie inzet naar curacao toe bent gegaan, wij,
  Papa en mama arnica en niels,en joyce, wensen jou hier veel
  sterkte en succes en vooral veel plezier hierbij.
  Aller liefs,papa en mama

Leave a Reply