Geschreven door Leonise op Thursday 25 February 2010

Waarom stagelopen bij Memento Vivi?

Leonise stagiaire curacao

Na bijna vier jaar op de UNA hebben te versleten is het tijd om af te studeren, maar voor dat ik kan afstuderen moet er stage gelopen worden en een thesis gemaakt worden.

Ik ben Leonise Martis, ik ben 21 jaar en woon nu bijna vier jaar op Curacao. Ik studeer aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen {UNA}. Mijn major is Bedrijfkunde waarin ik Internet Based Information System {IBIS} studeer. IBIS is een opleiding waarin je leert te werken met softwareprogramma, zoals Ms Word, Ms Access, Ms Excel, Ms Power point.

Nu denk je bij jezelf; een studie waarbij je leert werken met deze programma’s? Dat kan toch iedereen?
Naast de standaard-dingen leer ik hoe ik effectiever kan werken met deze programma’s. IBIS heeft te maken met internet. Ik leer hoe ik een website kan maken. Daarnaast leer ik over computernetwerken; hoe ik een computer/server met elkaar connecteer. En, omdat het bedrijfskunde is, krijg ik ook de standaardvakken die te maken hebben met het bedrijfsleven.

Okay, nu het stage lopen. Door stage te lopen, doe ik praktijkervaring op. Ik heb nagedacht over wat ik leuk en interessant vind en waarover ik meer wil leren. Dat is dus design; ik ben op zoek gegaan naar een grafisch ontwerpbureau op Curacao en kwam bij Memento Vivi uit. Sinds 16 februari loop ik hier stage.

Mijn verwachting is dat ik enerzijds meer ervaring krijg in het ontwerpen van websites en dat ik anderzijds leer hoe ik ervoor kan zorgen dat een website een goede positie in de zoekmachines bereikt en dat de website goed bezocht wordt.

Leonise Martis maakt deel uit van het shirts&words promotieteam 2010

.

Lees meer berichten over Leonise Martis

Leave a Reply