Geschreven door Iren Nooren op Monday 9 July 2007

Bestand Curacao Calendar '08 naar de drukker

opdrachtbevestiging kalender naar drukkerij

Het digitale bestand van de Curacao bureaukalender ’08 is naar de drukker.
Een moeilijk moment voor mij. Ik vind het onmogelijk om het bestand los te laten. Ik heb alles grondig nagekeken en geen fouten ontdekt. Maar ja, altijd duiken die op nadat het hele ding gedrukt en ingebonden is.

Er zit zeker verbetering in. Op de eerste versie {2005} stond CALENDER in plaats van CALENDAR en waren de weeknummers verkeerd. In de tweede versie {2006} klopten sommige dagen niet. Over die van 2007 mag ik niet klagen. Daar ik heb, tot nu toe, nog maar één klein foutje kunnen ontdekken.

Na mijn blunder met calender/calendar laat ik het Engels controleren door proofreader Graham en vriendin Mireille in London. Ook ditmaal hebben zij de teksten doorgelezen en voorzien van de nodige correcties.
Zo hadden zij in London nog nooit gehoord van een “inner bay” en een “full sevice beach”. Eerlijk gezegd ik ook niet. Ik had het klakkeloos van internet overgenomen. Toch fijn zo’n kritisch proofreader!

.

Lees over het ontwerp- & drukproces van de Curacao Calendar 2008

  • December = fout! Ondanks het feit dat de Curacao Calendar ’08 door verschillende personen meerdere malen is gecontroleerd blijkt dat de decembermaand van de bureaukalender niet klopt.
  • Persbericht Curacao Calendar ’08 Curacao Calendar november 2008Eindelijk kon ik het persbericht over het verschijnen van Curacao Calendar ’08 versturen naar Dagblad Amigoe en het Antilliaans Dagblad. Ik wilde eerst alle verkooppunten van kalenders voorzien.
  • Curacao Calendar 2008 eindelijk verkrijgbaar op Curacao Curacao calendar 08Afgelopen vrijdag heb ik de eerste verpakte exemplaren van de kalender ontvangen. Vandaag heb ik deze naar het eerste verkooppunt gebracht; Souvenir City op Mambo Beach.
  • Nieuwe stijl van een website en mijn twijfels… website curacao calendar 2008Ik heb besloten om de vormgeving van de website van Curacao Calendar ’08 in dezelfde stijl te houden als de kalender. Dat betekent dat de hele site aangepast mocht worden.
  • Curacao Calendar ’08 op de drukpers kalender gedrukt curacaoVoor mij als een ontwerper is het een puur taartmomentje: als iets waar ik lang aan gewerkt heb dan eindelijk op de drukpers ligt: Vandaag wordt de Curacao Calendar ’08 gedrukt door Van Haaren Printers.
  • Voorpoefje van de Curacao kalender 2008 kalender curacao 2008 voorproefjeOp dit moment worden de drukplaten gemaakt. Met de drukplaten kunnen de kalenders gedrukt worden om als laatste stap nog ingebonden te worden met een staander en ringband of wire-o.
  • Films verpest :( Film fout drukwerkTijdens het controleren van de films voor de kalender, ontdekte ik iets dat niet zo bedoeld was door mij. In plaats van een trebuchet MS gebruikten de teksten een voor mij onbekende letter
  • Deadline nadert, nog een strand nodig voor de kalender playa kanoa strand noordkantEen strand fotograferen gaat het beste in de ochtend omdat de zon dan ‘in de rug’ staat. De lucht en de zee is op de foto zo blauwer van kleur. Of… ik moet een strand kiezen aan de Noordkant.
  • Met Militza Scoop naar de zoutpannen van Jan Kok Samen met Militza Scoop wandelde ik van de weg naar St. Willibrordus langs zoutpannen van Jan Kok naar de kust van Rif Marie. Een schitterend natuurgebied met vele onontdekte schatten.

Leave a Reply