Geschreven door Iren Nooren op Monday 5 May 2008

December = fout!

curacao calendar 2008

Ondanks het feit dat de Curacao Calendar ’08 door verschillende personen meerdere malen is gecontroleerd blijkt dat de decembermaand van de handige bureaukalender niet klopt.
November heeft per abuis 31 dagen gekregen waardoor december een dag te laat begint {december begint bij de Curacao Calendar ’08 op een dinsdag in plaats van een maandag}. Hierdoor is de hele telling van de december één dag opgeschoven.

Vanzelfsprekend vindt Memento Vivi dit zeer jammer. Om haar fout te herstellen, heeft de volgende kalender {Curacao Calendar ’09} een extra blad voor december ’08 met de correcte data. Deze kalender gaat volgende week naar Van Haaren Printers om gedrukt te worden. Eind mei zullen de kalenders te koop zijn op Curacao bij diverse verkooppunten en in Nederland via Webwinkel Curacao [books.an].

De Curacao Calendar ’08 {met het foute decemberblad} is als PDf te downloaden.

curacao calendar 2008

.

Lees over het ontwerp- & drukproces van de Curacao Calendar 2008

  • Persbericht Curacao Calendar ’08 Curacao Calendar november 2008Eindelijk kon ik het persbericht over het verschijnen van Curacao Calendar ’08 versturen naar Dagblad Amigoe en het Antilliaans Dagblad. Ik wilde eerst alle verkooppunten van kalenders voorzien.
  • Curacao Calendar 2008 eindelijk verkrijgbaar op Curacao Curacao calendar 08Afgelopen vrijdag heb ik de eerste verpakte exemplaren van de kalender ontvangen. Vandaag heb ik deze naar het eerste verkooppunt gebracht; Souvenir City op Mambo Beach.
  • Nieuwe stijl van een website en mijn twijfels… website curacao calendar 2008Ik heb besloten om de vormgeving van de website van Curacao Calendar ’08 in dezelfde stijl te houden als de kalender. Dat betekent dat de hele site aangepast mocht worden.
  • Curacao Calendar ’08 op de drukpers kalender gedrukt curacaoVoor mij als een ontwerper is het een puur taartmomentje: als iets waar ik lang aan gewerkt heb dan eindelijk op de drukpers ligt: Vandaag wordt de Curacao Calendar ’08 gedrukt door Van Haaren Printers.
  • Voorpoefje van de Curacao kalender 2008 kalender curacao 2008 voorproefjeOp dit moment worden de drukplaten gemaakt. Met de drukplaten kunnen de kalenders gedrukt worden om als laatste stap nog ingebonden te worden met een staander en ringband of wire-o.
  • Films verpest :( Film fout drukwerkTijdens het controleren van de films voor de kalender, ontdekte ik iets dat niet zo bedoeld was door mij. In plaats van een trebuchet MS gebruikten de teksten een voor mij onbekende letter
  • Bestand Curacao Calendar ’08 naar de drukker opdrachtbevestiging kalender naar drukkerijHet digitale bestand van de Curacao bureaukalender ’08 is naar de drukker. Ik vind het onmogelijk om het bestand los te laten. Ik heb alles grondig nagekeken en geen fouten ontdekt.
  • Deadline nadert, nog een strand nodig voor de kalender playa kanoa strand noordkantEen strand fotograferen gaat het beste in de ochtend omdat de zon dan ‘in de rug’ staat. De lucht en de zee is op de foto zo blauwer van kleur. Of… ik moet een strand kiezen aan de Noordkant.
  • Met Militza Scoop naar de zoutpannen van Jan Kok Samen met Militza Scoop wandelde ik van de weg naar St. Willibrordus langs zoutpannen van Jan Kok naar de kust van Rif Marie. Een schitterend natuurgebied met vele onontdekte schatten.

Leave a Reply