Geschreven door Iren Nooren op Friday 14 September 2007

Curacao Calendar bij de Kruidentuin van Dinah Veeris

Dinah Veeris kalender 2008

Dinah Veeris heeft sinds 1991 een typisch Curacaose kruidentuin op Banda’riba. Haar doel is om Curacaose kruiden en de daarbijhorende tradities te bewaren. Oudere bewoners van Curacao gebruiktendeze kruiden tegen ziekten en kwalen. De eeuwenoude wijsheid, die zij van haar moeder door kreeg, gebruikt Dinah nu om van de planten uit haar tuin een grote serie producten te maken. Veel van haar producten hebben een geneeskrachtige werking.

Als je eens meer wilt zien van Curacao dan de Handelskade of als je interessante informatie wilt horen over de geschiedenis van Curacao dan hoort een bezoek aan de kruidentuin van Dinah Veeris op je programma te staan.

Na een boeiende rondleiding door de kruidentuin, kun je in de gezellige winkel snuffelen naar mooie zeepjes, geurige olieën, geneeskrachtige kruiden, heerlijke likeuren en nog veel meer. En de Curacao Calendar ’08, want die wordt vanaf vandaag daar ook verkocht.

2 comments to Curacao Calendar bij de Kruidentuin van Dinah Veeris

  • Judith

    Wat leuk! Ik ben ook in de kruidentuin geweest toen ik in 2001 op Curaxe7ao was. Heel lekkere thee gekocht daar. En wat een fascinerende persoonlijkheid, die Dinah Veeris.

  • Paulina Brinkman

    De uitstraling van Dinah Veeris zegt al genoeg, om te knuffelen. En de gids is een super kanjer, doet het erg leuk en is humoristich en Nella is top wijffie. Ik heb daar veel souvenirs gekocht en de tuin was indrukwekkend. Paulina

Leave a Reply