Geschreven door Iren Nooren op Tuesday 19 May 2009

De perfecte dag om te fotograferen op Curacao

blauwe hemel palmboom

fotografie Mambo ofwel Seaqurium Beach © Irèn Nooren

In de eerste week van juni moeten de bestanden voor de Curacao Calendar 2010 naar drukkerij Van Haaren Printers. Dat moet, anders is de kalender niet op tijd klaar. De planning is om de kalender begin juli ’09 in de winkels op Curacao te hebben en half juli te koop aan te bieden via Webwinkel books.an.

Er moeten nog een aantal locaties gefotografeerd worden en sommige foto’s moeten over gemaakt worden omdat de hemel op het moment van fotograferen net niet blauw genoeg was. De laatste weken staat de kalender dus boven aan mijn lijstje. Helaas gooit het weer dat lijstje aardig in de war. Elke keer is de hemel weer net té bewolkt. Een paar wolkjes kan nog wel, maar een muisgrijze hemel is niet bruikbaar voor een zonnige bureaukalender.

Om de stranden aan de zuidkust van Curacao te fotograferen heb ik in de eerste uren van de dag een wolkenloze hemel nodig. In de latere uren van de ochtend komt de zon te hoog en is de zee niet zo mooi blauw meer. Zelfs op het altijd zonnige Curacao komt zo’n wolkenloze vroege ochtend niet zo vaak voor. De dag begint meestal met wat ochtendwolkjes, die in de loop van de dag wegtrekken naar Venezuela.
Een populair strand als Mambo ofwel Seaquarium Beach ‘vraagt’ echter om vroeg te zijn; na negen uur druppelen de eerste zonaanbiddende toeristen op het strand neer. Het liefste heb ik een wolkenloze hemel en een mensenloos strand. Niet omdat ik niet van mensen houd – ze zijn mijn beste vrienden ;-) -, maar omdat ik zonder iemand in mijn buurt heerlijk mijn gang kan gaan. Zonder dat ik bang hoef te zijn, iemand per ongeluk te fotograferen, die niet gefotografeerd wil worden.

Vandaag was het zo’n zeldzame onbewolkte dag. Ik heb geen moment getwijfeld. Om half acht ‘gooide’ ik mijn fotografiespullen in de auto. Een half uur later liep ik op Seaquarium Beach volop te genieten. Het was een schiterende dag om te fotograferen. Op zo’n dag kan ik me volmaakt gelukkig prijzen: wat woon ik op een mooi eiland en wat heb ik een droombaan! Er is echt niets leukers wat je kunt worden, dan een grafisch ontwerper – met een fotocamera – op Curacao.

mambo beach palmboom

Leave a Reply