Geschreven door Jennifer Jacobs op Monday 18 April 2011

Kleurige moerassen, fabelachtige stranden en ruwe kustlijnen

Calendar Calendar 2012
Fotos’ van Klein Curacao op de december-pagina van Curacao Calendar 2012, mijn favoriete locatie van Cuarcao.

“We gaan een Curacao Calendar 2012 uitgeven” zei Irèn in de eerste weken dat ik bij haar werkte. “Oh, leuk!!” was mijn reactie. Ik verwachtte niet om al in het begin zo’n opdracht te mogen uitvoeren. En het werd nog mooier, want Irèn zei daarna: “We gaan de komende weken de foto’s maken voor de kalender”. Ik had er meteen veel zin in. Het werd een ontzettend leuke opdracht. Het hele eiland gingen we over om de mooiste plaatjes te schieten. Ik had na die periode al zoveel gezien van het eiland dat ik me afvroeg of ik de komende maanden nog locaties zou gaan bekijken die ik nog niet gezien had!

Het eiland verraste me tijdens die tochten. Bij Curacao dacht ik als eerste aan het strand, maar het werd me al snel duidelijk dat Curacao totaal verschillende gezichten heeft. Ik heb woeste berglandschappen gezien, een gebied dat iets weg had van een woestijn, ruwe kustlijnen waar de golven hard tegen aan sloegen, kleurige moerassen en prachtige stranden. De afwisseling vond ik prachtig. De ene dag bevond ik me op een mooi wit fabelachtige strand en de andere dag waande ik me in de jungle.

Om de perfecte foto te maken gingen we soms erg ver. We zijn bergen opgeklommen, hebben ons een weg gebaand door stekelige struiken en op sommige momenten hebben we lang gewacht op de zon, zodat we het juiste licht zouden hebben voor de foto. De enige keer waarop ik moest slikken was het moment dat Irèn zo een moeras in liep. Het wandelgebied  stond onder water als gevolg van de storm Tomas. Maar dit hield Irèn niet tegen! Ook Marjos (een vriendin van Irèn die ons had uitgenodigd voor een wandeling in dat gebied) liep zo het water in. Tja, ik kon toen natuurlijk niet als meisje in de twintig achter blijven! Het viel uiteindelijk mee, het lopen door het water wende snel en we genoten van een ontzettend mooie omgeving.

Nadat we genoeg foto’s hadden gemaakt van twaalf verschillende locaties begon het ontwerpen van de kalender. Een heel leuk proces om mee te maken. Irèn heeft eerder kalenders uitgegeven. Deze keer besloten we om het over een iets andere boeg te gooien. De vormgeving is speelser geworden dan de voorgaande kalenders. En per maand geeft de kalender informatie over een wandelgebied op Curacao.

Het resultaat is een aparte kalender met bijzonder foto’s. Ik vind het fijn om de kalender door te bladeren, omdat ik bij elke pagina weer denk aan de locatie waar we toen gewandeld hebben. Een beter souvenir van Curacao kan ik me niet wensen!

De kalender is op Curacao al te koop bij Mensing’s Caminada en Mon Art Souvenirwinkeltje in The Rif Fort.

‘Like’ Memento Vivi op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de kalender.

Leave a Reply