Geschreven door Iren Nooren op Thursday 25 October 2007

Persbericht Curacao Calendar '08

Curacao Calendar november 2008

Vandaag is het laatste verkooppunt voorzien van kalenders. De kalender is nu ook te koop bij Landhuis Bloemhof.

Kon ik ook eindelijk het persbericht over het verschijnen van Curacao Calendar ’08 versturen naar Dagblad Amigoe en het Antilliaans Dagblad. Ik wilde dit jaar eerst alle verkooppunten van kalenders voorzien. In totaal bieden 14 verkooppunten op Curacao de kalender aan. De Curacao Calendar ’08 was al vanaf juli verkrijgbaar in Nederland via webwinkel books.an.

Het verstuurde persbericht:

De mooiste locaties van Curacao weer op een kalender
Voor het vierde jaar geeft Memento Vivi een bureaukalender uit: de Curacao Calendar ’08.

Curacao Calendar ’08 is ontstaan in samenwerking met o.a. Militza Scoop tijdens wandelingen op diverse locaties van Curacao. De Curacao Calendar ’08 toont elke maand een ‘ander’ Curacao. De foto’s tonen de bekende locaties zoals de vergezichten vanaf de top van de Christoffelberg, het woeste water van Shete Boka, de typische huisjes van Berg Altena en de zachte pastelkleuren van de zoutpannen van Jan Thiel. Daarnaast zijn er ook foto’s van locaties die bij het grote publiek minder bekend zullen zijn zoals Hòfi di Mango te Groot Michiel en het donkerbruine strand van Boka Santu Pretu.
Op de achterzijde van de bladen staan naast een handige verjaardagskalender ook kleine landkaartjes met beschrijvingen van de locaties.

Memento Vivi gaf al eerder bureaukalenders uit met foto’s van Curacao, diverse postkaarten, het cadeauboekje ‘Herinneringen aan Curacao’ en het online magazine Cpost.
Met haar producten richt zij zich op Curacaoliefhebbers zowel op Curacao als in Nederland. Ze hoopt hiermee te bereiken dat meer mensen bewust worden van de schitterende natuur en cultuur van Curacao.

De kalender is op Curacao gedrukt door Van Haaren Printers.

.

Lees over het ontwerp- & drukproces van de Curacao Calendar 2008

  • December = fout! Ondanks het feit dat de Curacao Calendar ’08 door verschillende personen meerdere malen is gecontroleerd blijkt dat de decembermaand van de bureaukalender niet klopt.
  • Curacao Calendar 2008 eindelijk verkrijgbaar op Curacao Curacao calendar 08Afgelopen vrijdag heb ik de eerste verpakte exemplaren van de kalender ontvangen. Vandaag heb ik deze naar het eerste verkooppunt gebracht; Souvenir City op Mambo Beach.
  • Nieuwe stijl van een website en mijn twijfels… website curacao calendar 2008Ik heb besloten om de vormgeving van de website van Curacao Calendar ’08 in dezelfde stijl te houden als de kalender. Dat betekent dat de hele site aangepast mocht worden.
  • Curacao Calendar ’08 op de drukpers kalender gedrukt curacaoVoor mij als een ontwerper is het een puur taartmomentje: als iets waar ik lang aan gewerkt heb dan eindelijk op de drukpers ligt: Vandaag wordt de Curacao Calendar ’08 gedrukt door Van Haaren Printers.
  • Voorpoefje van de Curacao kalender 2008 kalender curacao 2008 voorproefjeOp dit moment worden de drukplaten gemaakt. Met de drukplaten kunnen de kalenders gedrukt worden om als laatste stap nog ingebonden te worden met een staander en ringband of wire-o.
  • Films verpest :( Film fout drukwerkTijdens het controleren van de films voor de kalender, ontdekte ik iets dat niet zo bedoeld was door mij. In plaats van een trebuchet MS gebruikten de teksten een voor mij onbekende letter
  • Bestand Curacao Calendar ’08 naar de drukker opdrachtbevestiging kalender naar drukkerijHet digitale bestand van de Curacao bureaukalender ’08 is naar de drukker. Ik vind het onmogelijk om het bestand los te laten. Ik heb alles grondig nagekeken en geen fouten ontdekt.
  • Deadline nadert, nog een strand nodig voor de kalender playa kanoa strand noordkantEen strand fotograferen gaat het beste in de ochtend omdat de zon dan ‘in de rug’ staat. De lucht en de zee is op de foto zo blauwer van kleur. Of… ik moet een strand kiezen aan de Noordkant.
  • Met Militza Scoop naar de zoutpannen van Jan Kok Samen met Militza Scoop wandelde ik van de weg naar St. Willibrordus langs zoutpannen van Jan Kok naar de kust van Rif Marie. Een schitterend natuurgebied met vele onontdekte schatten.

Leave a Reply