Geschreven door Iren Nooren op Thursday 5 July 2007

Deadline nadert, nog een strand nodig voor de kalender

playa kanoa strand noordkant

Maandagochtend moet de Curacao Bureaukalender ’08 naar de drukker. De kalender moet mee als ik naar Nederland ga.
De opmaak is klaar. Dit jaar houd ik het simpel. Slechts één foto per blad. Toch ben ik niet content over de foto’s. Ik mis nog iets. De kalender bedelt om nog een strandfoto.

Hoewel het donderdagmiddag is, besluit ik erop uit te gaan. Maar ja, een strand fotograferen gaat het beste in de ochtend omdat de zon dan ‘in de rug’ staat. De lucht en de zee is op de foto zo blauwer van kleur.
Of… ik moet een strand kiezen aan de Noordkant van Curacao. Dan heb ik in de middag de zon in de rug.
Ik bedenk dat ik nog nooit foto’s heb gemaakt voor de kalender van Playa Kanoa. Het is sowieso langgeleden dat ik daar geweest ben. Het moet ergens in 1990 of 1991 zijn geweest.

Playa Kanoa was geen slechte keuze; het is een superlocatie om te fotograferen. De ruwe golven bewaar ik voor de bureaukalender, nu een rustige foto.

.

Lees over het ontwerp- & drukproces van de Curacao Calendar 2008

  • December = fout! Ondanks het feit dat de Curacao Calendar ’08 door verschillende personen meerdere malen is gecontroleerd blijkt dat de decembermaand van de bureaukalender niet klopt.
  • Persbericht Curacao Calendar ’08 Curacao Calendar november 2008Eindelijk kon ik het persbericht over het verschijnen van Curacao Calendar ’08 versturen naar Dagblad Amigoe en het Antilliaans Dagblad. Ik wilde eerst alle verkooppunten van kalenders voorzien.
  • Curacao Calendar 2008 eindelijk verkrijgbaar op Curacao Curacao calendar 08Afgelopen vrijdag heb ik de eerste verpakte exemplaren van de kalender ontvangen. Vandaag heb ik deze naar het eerste verkooppunt gebracht; Souvenir City op Mambo Beach.
  • Nieuwe stijl van een website en mijn twijfels… website curacao calendar 2008Ik heb besloten om de vormgeving van de website van Curacao Calendar ’08 in dezelfde stijl te houden als de kalender. Dat betekent dat de hele site aangepast mocht worden.
  • Curacao Calendar ’08 op de drukpers kalender gedrukt curacaoVoor mij als een ontwerper is het een puur taartmomentje: als iets waar ik lang aan gewerkt heb dan eindelijk op de drukpers ligt: Vandaag wordt de Curacao Calendar ’08 gedrukt door Van Haaren Printers.
  • Voorpoefje van de Curacao kalender 2008 kalender curacao 2008 voorproefjeOp dit moment worden de drukplaten gemaakt. Met de drukplaten kunnen de kalenders gedrukt worden om als laatste stap nog ingebonden te worden met een staander en ringband of wire-o.
  • Films verpest :( Film fout drukwerkTijdens het controleren van de films voor de kalender, ontdekte ik iets dat niet zo bedoeld was door mij. In plaats van een trebuchet MS gebruikten de teksten een voor mij onbekende letter
  • Bestand Curacao Calendar ’08 naar de drukker opdrachtbevestiging kalender naar drukkerijHet digitale bestand van de Curacao bureaukalender ’08 is naar de drukker. Ik vind het onmogelijk om het bestand los te laten. Ik heb alles grondig nagekeken en geen fouten ontdekt.
  • Met Militza Scoop naar de zoutpannen van Jan Kok Samen met Militza Scoop wandelde ik van de weg naar St. Willibrordus langs zoutpannen van Jan Kok naar de kust van Rif Marie. Een schitterend natuurgebied met vele onontdekte schatten.

1 comment to Deadline nadert, nog een strand nodig voor de kalender

Leave a Reply