Geschreven door Iren Nooren op Thursday 31 March 2011

Heerlijk een stukje wandelen in Curacao?

curacao wandeling groengras water

Natte-voeten-wandeling naar de zoutpannen

Samen met Marjos gingen Jennifer en ik op stap naar de zoutpannen voor een artikel in online magazine Cpost en om foto’s te maken voor de Curacao Calendar 2012. Door de hoge waterstand was Marjos er al een paar maanden niet geweest, maar ze wilde graag laten zien waarom dit een van de mooiste locatie van Curacao is. Zelf heb ik zoutpannen diverse keren bezocht, maar ben ik steeds vanuit een andere kant ernaar toe gelopen. Marjos zou ons een andere route tonen.

Al snel werden we geconfronteerd met een flinke hoeveelheid water. We zijn niet zo flauw en laten ons niet afschrikken door de mogelijkheid tot ‘natte voeten’, dus vervolgden we ons ‘pad’. Helaas had de hoge waterstand ook een andere uitwerking. De paden zagen er totaal anders uit. Niet alleen waren ze nu opgeluisterd met felgroene struiken en schitterende bloemen in de mooiste kleuren, ook waren de gele stenen, waarmee Uniek Curacao de wandelroute heeft aangegeven, onder water komen te staan. Het gevolg was dat we een verkeerde afslag namen en terecht kwamen bij oude putten, regenbakken etc. Erg indrukwekkend, maar we waren wel de weg naar de zoutpannen kwijt. Na een klein half uurtje dwalen dwars door pika’s, struiken en cactussen kwamen we weer uit bij het beginpunt van onze wandeling zonder de zoutpannen bezocht te hebben.

Nogmaals volgden we het pad. Dit keer wist Marjos wel de route te herkennen en kwamen we al snel bij de zoutpannen uit. Het landschap was zo anders dan ik me van de vorige keren herinnerde. Het water stond zo hoog dat de muurtjes die de saliña’s scheiden niet meer zichtbaar waren. Maar de vele vogels waren gebleven. Helaas waren er die dag geen flamingo’s.

Voor een gratis Curacao Calendar 2012: Naar welke zoutpannen waren we op zoek?
Reageer als eerste en win een exemplaar van de Curacao Calendar 2012.

‘Like’ Memento Vivi op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de kalender.

In de nieuwe bureaukalender Curacao Calendar 2012 zijn er twaalf wandelgebieden van Curacao opgenomen. Bij zeven van deze gebieden heeft Stichting Uniek Curacao wandelroutes uitgezet. Deze zijn te herkennen aan gele stenen en/of houte felgekleurde bordjes.

curacao wandeling bloem

 

Lees meer over wandelingen gemaakt voor de Cpost-rubriek ‘Op stap met …’

5 comments to Heerlijk een stukje wandelen in Curacao?

Leave a Reply