Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 8 June 2011

Persbericht: wandelen met de Curacao Calendar 2012

wandelen op curacao

De Curacao Calendar 2012 toont 12 wandelgebieden op Curacao

Inmiddels is de Curacao Calendar 2012 al enkele maanden verkrijgbaar op Curacao en in Nederland. Dit jaar heeft de uitgever Memento Vivi ervoor gekozen om 12 wandelgebieden in de spotlight te zetten. Elke maand toont de kalender met foto’s, een kaartje en tips een unieke locatie op Curacao waar het heerlijk wandelen is. Om er zeker van te zijn dat wandelen op Curacao ook in de toekomst mogelijk blijft, heeft de uitgever besloten om van elke verkochte kalender ANG 2,50 te doneren aan Stichting Uniek Curacao.

Wandelen op Curacao met de kalender
Het doel van de kalender is om te laten zien dat Curacao een veelzijdig eiland is met een grote diversiteit aan wandelgebieden. Op de voorzijde staan meerdere foto’s van een wandelgebied en een maandkalender met de Curacaose feestdagen. Op de achterzijde staat een verjaardagskalender, een korte tekst over de locatie en een kaartje met icoontjes die aangeven welke wandelmogelijkheden zijn: korte of lange wandelingen en moeilijk – of makkelijk begaanbare paden.

Donatie aan Uniek Curaçao
De uitgever steunt het standpunt van Stichting Uniek Curacao dat de natuurgebieden en de stranden van Curacao toegankelijk zijn voor iedereen; voor de toeristen maar vooral voor de locale bevolking. Uniek Curacao maakt wandelgebieden begaanbaar. Zo heeft de stichting diverse wandelroutes aangelegd onder andere bij PortoMari, Vaersenbaai, Jan Thiel, Roi Rincon, Klein Curacao, Pos Spaño, Boka Patrick. Informatie over deze wandelgebieden is terug te vinden in de Curacao Calendar 2012. Omdat de uitgever het zeer belangrijk vindt dat deze wandelgebieden onderhouden blijven worden heeft zij besloten om 10% van de winkelprijs van elke verkochte bureaukalender te doneren aan Uniek Curacao.

Gratis kalenders
Tot 15 juni 2011 kan men via online magazine Cpost kans maken op een van de vijf kalenders die de uitgever weggeeft, door drie vragen te beantwoorden. Meer informatie op www.cpost.nl.

Toch weer een kalender uitgegeven
Curacao Calendar 2012 is de zevende bureaukalender die Memento Vivi uitgeeft.
In 2010 werd er geen kalender uitgegeven, omdat de uitgever ervan was uitgegaan dat in de tijd van de Blackberry en Iphone kalenders ‘uit de tijd’ waren. Uit de vele telefoontjes, mailtjes en vragen naar waar de kalender bleef, bleek dit niet zo te zijn. Vandaar dat de uitgever de beslissing heeft genomen om in 2011 toch weer een kalender uit te geven.
De kalender is qua vormgeving afwijkend van de voorgaande kalenders van Memento Vivi. Jennifer Jacobs deed de vormgeving en maakte de vormgeving speelser en meer gericht op het vakantiegevoel.

De uitgever Memento Vivi
De missie van Memento Vivi is het promoten van de schoonheid en cultuur van
Curacao en het Papiamentu in Nederland en op Curacao. Haar missie brengt zij  tot uiting in het uitgeven van de Curacao Calendar, Cpost, het online magazine over Curacao dat elk kwartaal verschijnt, en haar merk shirts&words, stylish t-shirt met woorden in Papiamentu.
Voor Memento Vivi is Curacao is een schitterend eiland met een grote variëteit aan landschappen, mensen, religies en activiteiten. Die diversiteit van Curacao is wat trekt; het vraagt een grafisch vormgever allround en veelzijdig bezig te zijn; vormgeven, fotograferen, schrijven, illustreren en uitgeven van grafische producten zijn de favoriete activiteiten van Memento Vivi.
De foto’s op de kalender zijn gemaakt door Jennifer Jacobs en Irèn Nooren. In de maanden februari en maart van dit jaar bezochten zij 12 verschillende locaties om zeer gevarieerde wandelingen te maken. De beelden die tijdens deze wandelingen werden gemaakt, zijn opgenomen in de Curacao Calender 2012.
De uitgever vindt het zeer belangrijk dat de kalender een Curacaos product is; de kalenders zijn op Curacao gedrukt door Drukkerij Hi Printing.

De kalender is op Curacao verkrijgbaar bij
Boekhandel Mensing’s Caminada aan Schottegatweg
Boekhandel Bruna in Zuikertuin Shopping Mall
Mon Art Souvenirshop in the Rif Fort
Gallery Alma Blou in Landhuis Habaai
Maritime Museum op Scharloo Abou
Dinah Veeris’ Botanic & Historic Garden op Banda’riba
Landhuis Groot Santa Martha in Soto

Leave a Reply