Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 3 June 2009

Wilde dolfijnen bij Grote Knip Curacao

curacao Grote knip wilde dolfijnen

Groep wilde dolfijnen in de baai van Grote Knip © Irèn Nooren

Maandag 25 mei hadden Elodie en ik een afspraak op Westpunt. Onze afspraak was dat echter vergeten en zat bij Mensing’s Caminada op Mahaai. Omdat we toch op Westpunt waren besloten we om foto’s voor de Curacao Calendar 2010 te gaan maken op Playa Kenepa ofwel Grote Knip.

Zoals gewoonlijk op maandagochtend was het rustig op Grote Knip. Het fotograferen verliep echter niet vlekkeloos. Er waren te veel wolken aan de hemel. Even leek het of we onze ochtend totaal verspild hadden, totdat een groep wilde dolfijnen de baai van Grote Knip binnen zwommen. Ons enthousiasme was groot. Dit zien we niet elke dag op Curacao {voor mij was het de tweede keer dat ik wilde dolfijnen op Curacao zag en dat terwijl ik al heel wat jaren op Curacao rondzwerf}.

Meteen pakte ik mijn filmcameraatje om er een youtube-filmpje van te maken. Helaas, de batterij was leeg… Het blijft dus tot één saaie foto. En die laat jammer genoeg niet zien hoe het voelt om een groep wilde dolfijnen te zien zwemmen. Dat gevoel is heel bijzonder.

Maar ja, met deze foto heb je meer gezien dan de mijnheer die heerlijk aan het snorkelen was en vol aandacht de rotsen en koraal bekeek. Hij besfte totaal niet dat er op nog geen drie meter afstand van hem een grote groep dolfijnen voorbij trok :S

In 2008 heeft Juni ‘Captain Goodlife’ Obersi me een aantal filmpjes gegeven van wilde dolfijnen die door de baai van Santa Cruz zwommen. Bekijk het filmpje van de wilde dolfijnen op Curaçao

2 comments to Wilde dolfijnen bij Grote Knip Curacao

Leave a Reply