Geschreven door Iren Nooren op Monday 26 November 2007

Heeft adverteren zin?

adverteren curacao zin

Vrijdag 23 november 2007 heeft Dagblad Amigoe mijn advertentie geplaatst. Mijn nieuwsgierigheid kon ik nauwelijks bedwingen, zo graag wilde ik weten of de advertentie effect zou hebben.

Helaas, verwachte pieken bleven uit. Er is nergens in de statistieken van de websites een plotselinge verhoging te vinden en er zijn niet meer aanmeldingen voor Cpost en/of bestellingen via Webwinkel Curacao binnengekomen dan normaal.

De verkooppunten heb ik nog niet bezocht. Ik weet dus niet of zij meer verkocht hebben dan normaal. Eigenlijk verwacht ik van niet. Wel heb ik reacties gehad van mensen die de advertentie hebben gezien.
Ik begin me toch af te vragen of het zin heeft om te adverteren… Ik ben nog steeds zoekende naar de juiste wijze om de verkopen in de winkel en het aantal aanmeldingen van Cpost te verhogen.

1 comment to Heeft adverteren zin?

 • Charlotte Doornhein

  Hi Iren,

  Ik geef samen met Glenda Poeder workshops zelfverdediging voor vrouwen op Curacao. Dat doen we een paar keer per jaar. Wij hebben zelf gemerkt dat een advertentie in de krant niet werkt. Wat werkt wel? Je krijgt aanmeldingen door:
  1. Op 30 april op de vrijmarkt gaan staan met een bord met pakkende foto’s en het publiek aanspreken en meteen hun namen en gegevens noteren
  2. In de K’pasa adverteren. Wordt erg goed gelezen
  3. Aparte foto met een leuk verhaal insturen naar de kranten. Bellen met de redactie: negen van de tien keer maken ze er een mooi artikel van!

  Succes!
  Charlotte Doornhein

Leave a Reply