Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 9 May 2012

Stoppen met shirts&words, Cpost en Mi Beibi

Laatste editie magazine Cpost juni 2012

Voorzijde van de laatste editie van online magazine Cpost {10 juni 2012}

Nee, makkelijk was de beslissing allerminst. Maar soms komt ook een blije ontwerper met hart voor Curaçao op het punt waar de balans opgemaakt moet worden. Voor mij kwam dat punt een klein jaar geleden. Het resulteerde in eerste instantie in de beslissing om te stoppen met de verkoop van de postkaarten en daarna om in november 2011 Webwinkel books.an te sluiten, geen kalenders meer uit te geven en een ‘sabbatical’ te nemen. Ik had verwacht dat dat effectief genoeg zou zijn om mijn sterk dalende energiepeil weer stijgend te krijgen.

In januari 2012 begon ik aan een grote schoonmaak van mijn kantoor en eindigde ik met een groot aantal vuilniszakken gevuld met herinnneringen, magazines en papierwerk. Ik zocht in de troep naar vrijheid en rust, maar ik vond alleen een volle mailbox met zaken die geregeld moesten worden.
Ik had verwacht dat de schoonmaak mij zou verlichten, maar ik kwam alleen maar dieper in een dal. Maandenlang heb ik gepiekerd over wat ik dan wel wilde. Het werd me duidelijk dat ik geen plezier meer beleefde aan mijn nevenactiviteiten. De enige oplossing die ik zag om uit het dal te komen was resoluut stoppen. En dus komt er een eind aan de website Mi Beibi, online magazine Cpost en shirts&words.

Het is al een paar weken geleden dat ik deze beslissing heb genomen. Het voelt bevrijdend. Ik weet nog steeds niet wat ik dan wel wil. Maar ik heb er weer vertrouwen in dat er wel wat op mijn pad komt. Het voelt nu alsof ik op een berg sta en terugkijk op een geweldige tijd. Ik verbaas me nog steeds over wat er in de afgelopen jaren is opgebouwd. Niet zo zeer door mij, maar door iedereen die me geholpen, gesteund en geadviseerd heeft. Ik ben hen zeer dankbaar omdat ik dankzij hen heb mogen ervaren wat het is om een webwinkel op te zetten; om postkaarten, kalenders en een boek uit te geven; om zes jaar lang edities van een online magazine samen te stellen en om een kledingmerk bestaansrecht te geven.

Ik blijf op Curaçao en richt me nu op het uitvoeren van ontwerp- en fotografieopdrachten voor mijn vaste klanten. Even geen nevenactiviteiten meer. Mijn energie stroomt weer geweldig en – wat voor mij het belangrijkste is – ik heb weer plezier in mijn werk.

Lees online magazine Cpost
Bekijk de babyrompers en t-shirts van shirts&words

In het Antilliaans Dagblad verscheen vandaag een interview over deze beslissing. Lees het interview in Antilliaans Dagblad 9 mei 2012 {PDF}

2011 shirtsandwords tshirts curacao

 

Lees meer over berichten over ondernemen:

4 comments to Stoppen met shirts&words, Cpost en Mi Beibi

 • HEEEEEEL jammer.

  Maar als je energie ervan gaat stromen is het goed. :)

 • Jammer, Irèn, maar begrijpelijk. Wie weet is er iemand die het stokje van je wil overnemen. Veel succes en dank voor al die jaren post uit Curaçao!
  Danielle Brouns

 • jan hofte

  Te lezen dat u stopt met dit magazine doet mij pijn want ik kijk altijd uit na het volgende en zie het als een grote promotie voor curacao.Ik lees het AD in holland en zie alleen slechte berichtgeving over politiek en criminalitiet en dan doet het goed uw magazine te lezen.Gelukkig heb ik mijn reis naar curacao al geboekt en hoop in juni naar 47 jaar curacao weer te begroeten.Voor u wens ik veelgeluk en energie om vooral door te gaan met dat wat u zelf leuk vind.

  m.v.g. Jan

 • @Danielle, ook ik hoop stiekem dat iemand het over neemt. Het is een goed concept met voldoende abonnees, lezers en volgers.
  Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@memento-vivi.com ;)

  @Jan, precies om die reden was het leuk om Cpost samen te stellen. Heel veel reisplezier als u Curacao weer bezoekt. Ik ben benieuwd naar uw ervaring om na zoveel jaar weer terug te komen op Dushi Kòrsou.

Leave a Reply