shirts&words // dushi & trendy T-shirts uit Curacao

Grafische vormgeving Portfolio

Bekijk de portfolio van shirts&words 2007 – 2012

 

shirts&words is het stylish en trendy merk van t-shirts met woorden in Papiamentu zoals Dushi, Rilèks, Hopi Great, Yu di Kòrsou, Beibi en Legumai.
De shirts worden verkocht in Curacao en Nederland.

Visie shirts&words
Voor shirts&words is toewijding aan Curaçao, de toekomstige generatie en het milieu het uitgangspunt voor de uitvoering van haar bedrijfsactiviteiten; dit uit zich in het onderstrepen van het belang om
• de shirts op een eerlijke, ethische en milieuvriendelijke manier te produceren;
• een bijdrage te leveren aan de economische en sociale ontwikkeling van Curaçao;
• de jeugd op Curaçao in beweging te zetten;
• trots te zijn op ‘ons eiland’ en het op een modebewuste wijze te kunnen promoten.

Historie shirts&words
Het concept achter shirts&words is in 2007 ontwikkeld door Susanne van Sambeeck. Zij vond dat er op Curaçao alleen maar onaantrekkelijke t-shirts werden verkocht. Ze zocht naar een trendy alternatief: getailleerde strakke shirts van goede kwaliteit met woorden in Papiamentu. Destijds verwees het op een vernieuwende manier naar Curaçao. Het concept besprak Susanne met Irèn Nooren. Het concept paste precies bij het doel van Memento Vivi; het promoten van Curaçao en Papiamentu.
Via webwinkel books.an werd er gestart met een try-out waarbij er t-shirts in Nederland werden aangeboden. Dushi bleek het meest bekende, favoriete en positieve woord in Papiamentu. Hét enige woord dat iedereen – die een band heeft met Curaçao – kent én dat een positieve lading heeft.
Na de try-out nam Memento Vivi in 2008 de realisatie, communicatie en distributie van shirts&words over.
Een van de voorwaarden was om zoveel mogelijk een Curaçao product aan te bieden; de shirts en promotiematerialen werden op Curaçao gedrukt en projecten op Curaçao die zich richten op het in beweging zetten van de jeugd werden gesponsord.

 

Eind augustus 2012 is shirts&words verkocht aan Marcel Bleekers en Iwan Bronkhorst. Bekijk de website van shirts&words

 

Bekijk meer acties van shirts&words