Webwinkel Curacao [books.an]

Webwinkel curacao books.an

Webwinkel Curacao [books.an] richtte zich in de eerste plaats op het promoten van Curacao in Nederland. In de tweede plaats verkocht het producten van Curacao in Nederland via het internet.

Curacao verkrijgbaar in Nederland
In de boekhandels in Nederland was ‘Curacao’ slecht vertegenwoordigd, terwijl er een vraag bleek te zijn naar producten van Curacaose bodem. Met books.an maakte Memento Vivi het mogelijk te voldoen aan deze vraag op de Nederlandse markt.
Via books.an was het ook mogelijk om vanuit Curacao online te bestellen en te laten afleveren op elk gewenst adres in Nederland. Op deze wijze konden Curacaobewoners familie, vrienden en kennissen in Nederland op een originele wijze verrassen met Papiamentstalige (kinder)boeken, boeken over Curacao, kalenders en t-shirts van shirts&words.

De webwinkel werd vanuit Curacao aangestuurd. De voorraad van de webwinkel bevond zich in Nederland. Opdrachten van bestellingen werden vanuit Curacao gemaild naar de distributeur in Nederland, die de bestellingen verzond per briefpost.

Promotie van Curacao, haar cultuur & haar taal
Met books.an wilde Memento Vivi de nadruk leggen op de positieve kanten van het eiland. De webwinkel richtte zich echter niet alleen op Europese Nederlanders met een passie voor Curacao, maar ook op voormalig Curacaobewoners met de behoefte hun kinderen Curacao te tonen en/of Papiamentu te laten lezen/spreken. Memento Vivi wilde hiermee het saamhorigheidsgevoel onder Curacaoliefhebbers stimuleren en de herinnering aan – en de band met Curacao levend houden.

Webwinkel books.an voorgoed gesloten
In 2011 stegen de kosten voor de betalingssystemen zodanig dat onmogelijk werd om de webwinkel voort te zetten. Eind november 2011 is er gestopt met de verkoop van boeken en kalenders in Nederland.

 

Lees meer over Webwinkel Curacao [books.an]