Geschreven door Iren Nooren op Wednesday 7 March 2007

.nl is geen vaderlandsliefde // internet op Curacao

Ingezonden vaderlandsliefde

Na het lezen van het artikel “Kleine ondernemers moeten ook op het web” geplaatst op 6 maart j.l. in Dagblad Amigoe, voelde ik me geroepen om de onderstaande brief in te zenden:

[Amigoe] Kleine ondernemers moeten ook op het web.
Oneens Een website is een (communicatie)MIDDEL en ONDERDEEL van de marketingstrategie, geen zaligmakend DOEL. Er zijn verschillende vormen van communiceren en/of “zaken doen”. Een ondernemer kiest de vorm die het beste past bij zijn ondernemingsdoel.
Een slechtwerkende website of een under-construction-website kan juist afbreuk doen aan de uitstraling. Het is belangrijk om te kijken naar de wensen, mogelijkheden en doel alvorens je een ondernemer het web op stuurt.Om webvervuiling tegen te gaan is het beter om een simpele pagina met de belangrijke gegevens of helemaal geen website te hebben dan een “under-construction”website (je geeft je klant toch ook geen folder met de mededeling dat de tekst en plaatjes later komen?).

[Jacques Heide] Veel bedrijven kiezen in Nederland voor .nl ter promotie van het land.
Oneens Ik heb al menig bedrijf, instantie of organisatie in Nederland geholpen aan een website. Dit argument heb ik nog nooit gehoord. Mijn inziens is de keuze van de domeinnaam niet afhankelijk van vaderlandsliefde maar eerder van oudHollandse geldkistliefde; welke indruk de ondernemer wil wekken bij zijn klanten of de beschikbare mogelijkheden. Voor een bedrijf dat een commercixeble en internationale uitstraling wenst is een .com-adres een betere optie dan een .an-adres of een .nl-adres.
Om de prijzen te vergelijken: Een .com-adres kost tussen 10 – 20 dollar per jaar. Een .nl-adres is te koop voor ca. 10 euro per jaar. Een .an-adres is ANG 180,00 per twee jaar.
Kleine ondernemers denken twee keer na voor ze hun zuurverdiende geld gaan uitgeven.
Hierbij wil ik vermelden dat toen mijn “hostingbedrijf” in september met de Noorderzon vertrok, het me drie maanden, veel telefoontjes, faxen en ellenlange mailtjes heeft gekost om mijn .com-adressen weer terug te krijgen.
De .an-adressen waren binnen een telefoontje, een fax, een mailtje en een werkdag verhuisd!
De .nl-adressen zijn nog steeds niet geregeld.

[Jacques Heide] Voor een paar duizend gulden kun je binnen één tot drie maanden online zijn.
Oneens Je kunt gratis en binnen vijf minuten online zijn. De prijs van een website en bouwtijd is geheel afhankelijk van de wensen, mogelijkheden en wat een ondernemer wil bereiken met de website. Op Curacao zijn er diverse bedrijven die gebruiksvriendelijke pakketten aanbieden om websites te onderhouden tegen een redelijke prijs.

Tot slot, ik wil graag het gebruik van internet (en .an-adressen) stimuleren, maar ik meen dat het beter is realistisch te blijven en kleine ondernemers niet onnodig op kosten te jagen. Een ondernemer moet in overweging nemen of een website en/of zaken doen via internet echt een MEERWAARDE is voor zijn onderneming. Er zijn al genoeg ondernemingen die spannende websites hebben, maar niet kunnen voldoen aan de eisen van klanten omdat de onderneming niet klaar was voor “de stap”.

Met vriendelijke groet,
Irèn Nooren
Trotse bezitter van www.books.an

 

Lees meer over berichten over ondernemen:

Leave a Reply