Terug naar Curacao om werkervaring op te doen

samantha de vries curacao werkervaring

In februari 2008 stond ik als 18-jarige met een vreemd gevoel in mijn buik op Schiphol. Familie en vrienden namen afscheid, want ik begon aan een groot avontuur: Stage lopen op Curacao! Zes maanden liep ik stage. Veel nieuwe dingen leerde ik en een heleboel ervaring deed ik op. Met een koffer vol herinneringen en een goed gevoel keerde ik terug naar Nederland.

Ik, Samantha de Vries [22 jaar], ben nu voor de 2e keer op avontuur. Weer brengt het avontuur me naar Curacao. Na het afronden van mijn opleiding in 2009 als Media Vormgever op het Mediacollege te Amsterdam stond ik voor verschillende keuzes. Ga ik fulltime werken, ga ik nog een aansluitende opleiding doen, kies ik voor een totaal nieuwe opleiding. Of heb ik het lef om toch terug te keren naar Curacao. De gedachte om terug te gaan bleef hangen. Het kriebelde, ik houd van het eiland en wilde terug om weer van het eiland te genieten, om er te wonen en te werken. Maar dit keer niet als stagiaire, maar met een echte baan. Mijn eerste baan als vormgever.

In Nederland wilde het niet lukken:
‘Ze’ willen iemand die een jong is, check!
‘Ze’ willen iemand die flexibel is, check!
‘Ze’ willen iemand die in een team kan werken, check!
‘Ze’ willen iemand die zelfstandig en creatief is, check check!
En ‘ze’ zoeken iemand met veel ervaring… GEEN check :-(
Daar ging het mis. Als net afgestudeerde vormgever ondervond ik dat het niet makkelijk was om een goede en leuke baan te vinden. Gelukkig kreeg ik op Curacao de mogelijkheid. Ik kon voor drie dagen per week beginnen bij Passaat Graphic & Web Design. Ik ging op zoek naar werk voor de andere twee dagen.

In 2008 liep ik stage bij Memento Vivi _ grafisch ontwerpbureau en nu mag ik er weer werken voor twee dagen per week. Toen ik hoorde dat ik weer voor Memento Vivi mocht gaan werken, was ik zeer blij. Nieuwe kansen, nieuwe dingen leren en vooral werkervaring opdoen.

Twee jaar terug hielp ik mee met het opzetten van shirts&words, een exclusief en trendy merk van Curacao t-shirts. Daar ga ik nu mee verder. Het is een goedlopend product geworden en het heeft potentie om nog groter te worden. Daar wil ik in deze periode graag aan werken!

Curacao, een land waar ik van houd, waar ik nu woon en werk. Nederland een land waar ik geboren ben, waar mijn familie en vrienden wonen. Met een heleboel ervaringen rijker zal ik eind november 2010 terugkeren naar Nederland.

.

Lees meer berichten over Samantha de Vries