Irèn Nooren // webdesigner op Curacao 2003 - 2013

Dushi tshirts webwinke curacao

Webwinkel books.an in 2007 © Memento Vivi

 

In het jaar 2000 maakte ik met het boek ‘Web-pagina’s creëren voor Dummies’ binnen handbereik mijn eerste simpele HTML-website. Sindsdien bouw ik regelmatig in opdracht websites. Maar mijn liefde voor webdesign, Social Media en zoekmachine-optimalisatie kwam pas echt tot leven toen ik in begin 2008 in aanraking kwam met WordPress en het Atahualpa-theme.

 

Meer dan alleen webdesign
Toen ik in 2007 merkte dat mijn webwinkel books.an niet automatisch hoog in de zoekmachines kwam, raakte ik geïnteresseerd in zoekmachine-optimalisatie en in de mogelijkheden van Social Media. Door het lezen van boeken, het volgen van toonaangevende SEO- & WordPressbloggers, het bijhouden van diverse Social Media-accounts en het continu uitproberen van de opgedane kennis in de praktijk op eigen websites, werd het zo hoog mogelijk scoren bij Google, het vergroten van het aantal bezoekers en het verlengen van de bezoektijd op een website bijna een verslaving. Ik ervaar het als een sport om een website zo te optimaliseren dat de functionaliteit en content aantrekkelijk is voor de bezoeker, uitwisseling tussen Social Media en de site tot de mogelijkheden behoort en de site makkelijk leesbaar is voor Google.
Anno 2014 beheer ik voor diverse klanten in Curacao, Nederland en Duitsland de website; ik houd de website up-to-date, plaats blogposts en ondersteun bij het inzetten van social media zoals Facebook, Pinterest, Twitter.

 

Waarom WordPress?
WordPress is de beste optie voor het bouwen van een website. Niet vanwege zijn handige, gebruiksvriendelijke CMS wat het publiceren van teksten en beelden op het web makkelijk maakt, zodat iedereen zelf zijn website kan onderhouden. Het zijn vooral de internationale open source achtergrond en de oneindige en up-to-date mogelijkheden van WordPress, zoals o.a. zoekmachine-optimalisatie, integratiemogelijkheden van Social Media en mogelijkheden als een webwinkeloptie, die de doorslag geven om te kiezen voor WordPress.

 

Werkwijze bij het bouwen van een website
Allereerst wordt er in een persoonlijk gesprek bepaald wat het doel, doelgroep en behoeften voor je website zijn. Nadat de basis ofwel de functionaliteit van je website is ontwikkeld, begin ik met de vormgeving van je website. Daarna begeleid ik je desgewenst bij het onderhouden van je website en bij het verbeteren van je positie in zoekmachines.
Op mijn blog plaats ik regelmatig berichten over WordPress en Social Media.

 

Offerte voor een website
Een website bouwen is vrij complex. Het is vaak onmogelijk om vooraf het aantal uren in te schatten. Het aantal uren dat besteed zal worden aan het bouwen van de website is geheel afhankelijk van enerzijds het doel dat je met de website wilt bereiken en wat de je zelf wilt/kunt doen en anderzijds of er al een opzet, huisstijl, teksten en beeldmateriaal zijn en deze vooraf worden aangeleverd.
Soms past een Facebookpagina beter bij je behoefte (het is ca 1-2 uur werk om een Facebookpagina op te zetten, als je dat niet zelf kunt of wilt doen) en soms is er een volledige website nodig met extra’s als een facebook- of twitterconnectie, kalenders, weekroosters, emailformulieren, webwinkelmogelijkheden etc om je gestelde doel te bereiken (het aantal uren varieert dan tussen de 25 tot 60 uur).
Ik geef geen offertes af, maar werk uitsluitend op uurbasis. Voordat de opdracht begint, worden eerst vrijblijvend de hoeveelheid verwachte uren besproken. Tijdens de opdracht worden de gewerkte uren overlegd.

 

Lees meer berichten over webdesign door Memento Vivi: